Gemeente Súdwest Fryslân



Terinzagelegging Herindelingsontwerp Boarnsterhim c.a.
Hoe ziet de herindeling van de gemeente Boarnsterhim met de gemeente Súdwest Fryslân er uit? Wanneer gaat die herindeling in? Wat worden de nieuwe grenzen en wat betekent het voor de financiën? Het herindelingsontwerp, waarin deze vragen worden beantwoord, ligt vanaf 23 november 2011 acht weken ter inzage.

Geef uw mening over het herindelingsontwerp
U kunt het ontwerp downloaden via de link onderaan deze pagina. Het ligt ook ter inzage bij de balie's van de gemeenteloketten in Sneek (Marktstraat 15), Bolsward (Kerkstraat 1) en Workum (Merk1). In de periode dat het herindelingsontwerp ter inzage ligt kunt u hierover uw mening kenbaar maken.

Hoe ziet een zienswijze er uit?
Als u uw mening geeft over het herindelingsontwerp heet dat een zienswijze. Het is belangrijk dat uw zienswijze zo concreet mogelijk is. Dat betekent dat u direct op de inhoud van het herindelingsontwerp reageert. Reacties die niet direct gaan over de inhoud van het document worden niet in behandeling genomen. Vermeld in uw schriftelijke reactie in elk geval uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel uw e-mailadres.

Hoe dien ik een zienswijze in?
U kunt uw zienswijze van 23 november 2011 tot en met 18 januari 2012 indienen via info@gemeenteswf.nl. U kunt in deze periode uw zienswijze ook via een brief kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân. Bij toezending per post geldt de datum van de poststempel.
Het adres is: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek.

Wat gebeurt er met mijn zienswijze?
Het college van b en w verwerkt alle ingekomen zienswijzen. Het streven is dat de gemeenteraden van de bij de herindeling betrokken gemeenten het herindelingadvies uiterlijk per 1 april 2012 vaststellen. De gemeenteraden bieden dit uiterlijk 1 mei 2012 aan de provincie Fryslân. De provincie stuurt het daarna aan de Minister van Binnenlandse Zaken.