Universiteit Twente

Minisymposium Googlewijs of Informatiewijs

24 november 2011 Tijd: 12:00 - 14:00

Hoe vaardig zijn onze studenten in het zoeken en beoordelen van (wetenschappelijke) informatie? Reiken hun zoekstrategieën verder dan de eerste Google hit? In hoeverre en op welke wijze moet aandacht worden besteed aan het onderwijzen van informatievaardigheden op de UT? En welke taken zijn hierbij weggelegd voor respectievelijk Bibliotheek en Archief en de opleidingen?

Al deze vragen zijn van belang voor het onderwijsvernieuwingstraject in het kader van Route14+. Een van de doelstellingen daarbinnen is het versterken van de academische vaardigheden van de studenten. Ook informatievaardigheden maken hier deel van uit.

Tijdens het minisymposium "Googlewijs of Informatiewijs", georganiseerd door Bibliotheek en Archief wordt een start gemaakt met het beantwoorden van deze vragen.

Dit minisymposium is bestemd voor ieder die betrokken is bij het onderwijs op de UT en het onderwijs in informatievaardigheden. Bekijk het programma voor de opzet en de sprekers. Als u zich wilt opgeven, kunt u zich aanmelden via InfoUB. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Drent.