Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen
24 november 2011, Utrecht

------

CNV Vakmensen boos over situatie bij woningcorporatie

'Directie Huis en Erf schendt alle afspraken'

'De werknemers bij woningcorporatie Huis en Erf in Schijndel hebben zich altijd bijzonder coöperatief opgesteld, maar er niets voor terug gekregen. Het vertrouwen in de directeur/bestuurder hebben ze opgezegd, daarin gesteund door de ondernemingsraad." Dat stelt Robbim Heins, bestuurder van CNV Vakmensen. Woningcorporatie Huis en Erf kondigde vorige maand een grootschalige reorganisatie aan. Het aantal fte's moet terug van 65 naar 47.

Heins: "De dominante wijze van werken van de directrice, zonder enig overleg, stuit veel mensen tegen de borst. Vorige maand zegde het personeel daarom het vertrouwen in haar op. Dat wantrouwen lijkt nu gestut door de laatste stunt van de werkgever: die negeert afspraken dat, zolang een speciaal aangestelde vertrouwenscommissie aan het werk is, er geen reorganisatie wordt doorgedrukt. En nu vraagt de directrice medewerkers en de vakbonden te 'tekenen bij het kruisje'. En dat kruisje staat dan onderaan een niet voldoende sociaal plan.

Robbim Heins: 'Terwijl die vertrouwenscommissie juist was aangesteld om te onderzoeken wat het best is voor de onderneming. Echter, zonder die conclusie te kennen wil de directrice vandaag al gesprekken voeren met de medewerkers. Die krijgen dan te horen of ze mogen blijven of niet. Dit is echt belachelijk en tegen alle afspraken in. Nota bene, zij had van de raad van Toezicht het dringend advies gekregen eerst rust te brengen in de organisatie."

Heins had woensdag een overleg met de medewerkers: 'Geloof me, dat was een aangrijpende bijeenkomst. Men wilde altijd vooral meewerken om het bedrijf verder te helpen. Maar dat blijkt nu voor niks te zijn geweest. De gebeurtenissen stapelen zich nu in hoog tempo op. CNV Vakmensen beraadt zich op de vervolgstappen. Want het is overduidelijk dat die er moeten komen.'


Ingezonden persbericht