Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Wijziging Subsidieregeling duurzame energievoorzieningen Klimaatplan 2010-2013

Logo energiecampagne 24 november 2011 - De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft in haar vergadering van 25 oktober 2011 een aantal wijzigingen vastgesteld van de Subsidieregeling duurzame energievoorzieningen Klimaatplan 2010-2013. Dit betekent o.a. dat voor de aanschaf van een Cv-ketel geen subsidie meer wordt verstrekt.

Aanleiding voor deze wijzing is de versobering van de regeling als gevolg van de vastgestelde Voorjaarsnota 2011 door de gemeenteraad op 28 juni 2011. In 2012 en 2013 is minder budget beschikbaar. Het subsidieplafond voor 2012 zal in december 2011 gepubliceerd worden.

Belangrijkste wijzigingen zijn:
o Voor Cv-ketels wordt geen subsidie meer verstrekt, tenzij onderdeel van zonneboiler;
o Subsidieaanvragen worden niet meer doorgeschoven naar een volgend subsidietijdvak indien het subsidieplafond is bereikt; o Stapelen met andere subsidies is niet meer mogelijk; o Indien op de dag dat het subsidieplafond wordt bereikt meerdere aanvragen zijn binnengekomen, dan wordt door een notaris geloot om de aanvragen van die dag in volgorde van afhandeling te zetten.

Een compleet overzicht van deze wijziging van de subsidieregeling ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het Servicecentrum of kijk op de speciale energiepagina. Deze regeling treedt direct in werking op de dag na deze bekendmaking.