Veilig Amsterdam


---

Jongeren houden toezicht op Van Beuningenplein

24 november 2011

Op het Van Beuningenplein gaan jongeren uit de buurt toezicht houden. Het gaat om zes jongeren die de afgelopen vier maanden een training hebben gevolgd. Zij hebben inmiddels al verschillende activiteiten georganiseerd voor en met jongeren uit de buurt. Het doel is dat de jongeren een brugfunctie vervullen tussen jongeren uit de buurt en bewoners die rondom het plein wonen.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer: "Het plein wordt druk gebruikt door kinderen en jongeren. De jongeren die toezicht houden zorgen voor een goede sfeer op het plein. Daarnaast is het voor hen een manier om werkervaring op te doen. Het mes snijdt zo aan twee kanten".

Het vernieuwde Van Beuningenplein is in mei van dit jaar feestelijk geopend. Een ondergrondse parkeergarage en bovenliggend parkplein met diverse voorzieningen is het prachtige resultaat. Het Van Beuningenplein heeft met verschillende speel- en sportvoorzieningen, het tienercentrum en een speeltuingebouw met theehuis een geheel nieuw gezicht gekregen. Het wordt intensief gebruikt door bewoners van alle leeftijden.

Meer informatie

Toezicht & handhaving

---