Veilig Amsterdam


Zuidoost op zoek naar ogen en oren op straat

24 november 2011

Woensdag 16 november 2011 vond tijdens een bijeenkomst met voorzitters van bewonerscommissies de stedelijke aftrap plaats van het project Burgernet (http://www.burgernet.nl/).

Hoe werkt het

Burgernet is een landelijk ontwikkeld concept dat burgers een rol geeft bij het snel opsporen van daders of bijvoorbeeld als er iemand wordt vermist. Het werkt zo: op de meldkamer van de politie komt een melding van bijvoorbeeld een inbraak, overval of een vermist kind binnen. Wanneer er een duidelijk signalement is, ontvangen deelnemers van Burgernet op hun vaste of mobiele telefoon een gesproken bericht met het verzoek uit te kijken naar de persoon of voertuig. Burgers hoeven niet actief op zoek te gaan. Maar als ze iets weten of gezien hebben geven ze dat door aan de politie. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Proefdraaien in Zuidoost

Voor de regio Amsterdam-Amstelland wordt in stadsdeel Zuidoost en de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen proefgedraaid met Burgernet. Het succes van Burgernet is mede afhankelijk van het aantal bewoners dat meedoet. Daarom worden de mensen die wonen en werken in de drie gebieden de komende tijd via onder andere een huis-aan-huis brief en andere acties voor deelname aan Burgernet benaderd. De campagne zal in 2012 in de rest van de stad starten.

Doet u ook mee?

Meldt u aan op http://www.burgernet.nl/ of vul het formulier in dat op 24 november huis-aan-huis wordt verspreid. Met uw hulp maken we de buurt nog veiliger!

Zie ook

Burgernet

---