Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen van twee straatroven

Nijmegen, Tiel, 24-11-2011 o Woensdag vonden twee straatroven plaats, in Nijmegen en Tiel. De politie is op zoek naar getuigen.

Straatroof Nijmegen

Woensdagmiddag rond 16.15 uur is een 49-jarige vrouw uit Nijmegen op de Marienburg beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw had geld gepind en wilde dit in haar portemonnee stoppen. Toen ze dit deed, werd haar portemonnee uit haar handen gerukt. Ze draaide om en zag twee jongens wegrennen. Eén jongen rende in de richting van de parkeergarage Marienburg en de ander richting de Koningstraat.

Signalement
Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:

Dader 1

* Jongen

* Ongeveer 1.60m. lang

* 16 tot 17 jaar oud

* Getint uiterlijk

* Kort, zwart, krullend haar

* Hij droeg een zwart bomberjack met rood logo op rechterarm, een blauwe spijkerbroek en witte gympen.

Dader 2

* Jongen

* Ongeveer 1.60m. lang

* 16 tot 17 jaar oud

* Opgeschoren, zwart haar

* Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Straatroof Tiel

Woensdagavond is op de Inundatiedijk Zuid in Tiel een 23-jarige vrouw uit Tiel overvallen door twee mannen. De politie zoekt getuigen.

De vrouw vertelde dat ze bedreigd was met een wapen en dat de daders vervolgens haar telefoon, portemonnee en muziekspeler meenamen. Van de daders is alleen bekend dat één van hen een grijze jas droeg. De daders vertrokken op een scooter in de richting van Passewaaij. Een getuige meldde dat een jongen op de scooter een gewatteerd lichtgrijs ski-jack droeg.

Getuigenoproep
De politie vraagt mensen die getuigen zijn geweest (één) van deze straatroven of die menen op andere wijze informatie te hebben, zich te melden bij het Overvallenteam van Politie Gelderland-Zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (17)

Laatst gewijzigd 24-11-2011 12:12 | © Regio Gelderland-Zuid |