Politie Groningen

Politie waarschuwt voor inbraken in autos

Boevengilde heeft het voorzien op navigatiesystemen en Mp3-spelers

Groningen, 24-11-2011 o De Groningse wijk Paddepoel wordt de afgelopen maand geplaagd door een serie (tientallen) auto-inbraken. Er werd onder meer in afgesloten autos in de straten Zonnelaan, Morgensterlaan, Polluxstraat, Plutolaan en Saturnuslaan ingebroken. Meestal sloegen de daders een autoruit in. De buit bestaat hoofdzakelijk uit navigatiesystemen en Mp3-spelers.

Signalement

De politie beschikt over het signalement van twee mogelijke daders. Het zou gaan om een slanke blanke man, 1.70 m, gekleed in donkere kleding en een man met donkere huidskleur, normaal postuur, 1.60 m en gekleed in een donkere jas, spijkerbroek, gele pet en gele tas.

Vernielingen

In de nacht van zaterdag 3 november op zondag 4 november werden er in de Regulusstraat acht personenautos bekrast. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de vernielingen en de inbraken. Mogelijk hebben getuigen informatie over de vernielingen of de inbraken. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844.

Kijk uit en wees alert

De politie neemt de aanpak van dit soort incidenten serieus. Vaak is de schade van dergelijk inbraken of vernielingen groot. De politie adviseert burgers geen waardevolle spullen in hun autos achter te laten en altijd alert te zijn op verdachte situaties. Deze situaties kunnen doorgegeven worden aan de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaad situaties kan gebeld worden met het alarmnummer 1-1-2. Leg bij verdachte situaties zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan een merk, type en kleur van een voertuig, kenteken, aantal personen en een omschrijving, rijrichting en gedragingen.