Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.05 uur

Utrecht, 24-11-2011

Internetoplichters aangehouden

DRIBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft half november een 23-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van internetoplichting.

Een aantal maanden geleden kwamen er bij het meldpunt internetoplichting (samenwerkingsverband tussen politie, OM en Marktplaats) rond de veertig meldingen van oplichting binnen. Uiteindelijk hebben twaalf mensen aangifte bij de polite gedaan. Twee mannen zouden mobiele telefoons te koop hebben aangeboden op internet, maar op het moment dat de betaling bij hen binnen was, leverden zij de telefoons niet. De gedupeerden ontvingen een pak bakmeel in plaats van de toegezegde telefoon.

De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Maarssen in november en een 43-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg in mei van dit jaar. De man uit Maarssen verklaarde meer dan honderd internetoplichtingen te hebben gepleegd, met een totale buit van ruim 25 duizend euro. Kennelijk hebben veel gedupeerden nog geen aangifte bij de politie gedaan.Tegen beiden verdachten is proces-verbaal opgemaakt, het onderzoeksdossier wordt aangeboden aan justitie.

Bent u zelf recent het slachtoffer geworden van internetoplichting, dan verwijzen wij u naar de website www.mijnpolitie.nl voor het doen van een melding. Hier staat ook wanneer en hoe u aangifte kunt doen.

Beschonken bromfietser

DOORN In de nacht van 23 op 24 november werd een bromfietser aangehouden omdat hij te veel alcohol had gedronken.

Omstreeks 02.50 uur controleerden agenten een voertuig op de Hoofdstraat ter hoogte van de rotonde Akkerweg Horstlaan. Agenten zagen een bromfietser uit de richting van de Rijksweg A12 komen. Hij reed richting Doorn. De bromfietser had een sporttas op zijn rug, wat de agenten gezien het tijdstip erg vreemd vonden. De agenten besloten de bromfietser te volgen. De bestuurder slingerde over de weg en had de bromfiets niet onder controle. Hij sloeg op de vlucht en reed op de Hydeparklaan het gras in, waar hij ten val kwam. Voordat agenten bij hem waren, reed hij verder en verdween hij uit het zicht. Later werd hij toch weer aangetroffen, toen hij de Boswijklaan opreed. De bestuurder moest blazen en daaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De 18-jarige bestuurder uit Doorn werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 480 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijk maximum van 88 ug/l voor beginnende bestuurders. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

Overval

VEENENDAAL Op woensdag 23 november vond een overval plaats op een bedrijf. De verdachte is aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een overval op een bedrijf aan de Adriaan P. de Kleuverstraat. Rond 21.40 uur liep een onbekende man het bedrijf binnen en bedreigde een medewerker met een mes. Hij schreeuwde dat hij al het geld wilde hebben. De medewerker gaf hem enig geld en de man vluchtte het pand uit. Meerdere politie-eenheden keken aan de hand van een signalement uit naar de verdachte. Hij werd aangetroffen op de Zandstraat. De verdachte, een 27-jarige man uit Veenendaal, is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij zijn aanhouding had de verdachte het geld nog op zak. Het gebruikte mes werd even later aangetroffen. In opdracht van justitie wordt de verdachte op vrijdag 25 november voorgeleid.

Caravanbranden

DOORN Woensdag 12 november zijn twee caravans volledig uitgebrand. De politie heeft een vermoeden van brandstichting.

Op een camping aan de Maarnse Bergweg zijn twee caravans binnen vier uur tijd volledig uitgebrand. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie al een eerste melding van een caravanbrand. Het betrof een leegstaande caravan die binnenkort gesloopt zou worden. Gezien de staat van de caravan en de plek achter op het terrein lijkt brandstichting voor de hand te liggen.

Rond 00.00 uur kwam de tweede melding binnen. Toen de agenten arriveerden, was de brandweer al bezig met bluswerkzaamheden. De caravan was volledig afgebrand. Omdat de caravan was afgesloten van elektriciteit en kortsluiting niet voor de hand ligt heeft de politie ook in dit geval een vermoeden van brandstichting.

De politie is op zoek naar getuigen van deze branden. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.