Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Verkeerscontrole op transportvoertuigen

Naarden, 24-11-2011 o Woensdag 23 november grote controle voor vrachtwagens geweest op de A1.

Met diverse disciplines hield politie Gooi en Vechtstreek woensdag 23 november tussen 08:00 en 15:00 uur een grote integrale transportcontrole. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur (Automatische Nummer Plaat heRkenning). Motorrijders van politie haalden de hits uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten en verkeersspecialisten ook de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW), de Arbeidsinspectie en de Vreemdelingendienst aanwezig. Het doel van de controle is het bevorderen van de (verkeers)veiligheid op de A1 en toezicht te houden op de transportstromen die deze snelweg dagelijks te verwerken krijgt.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van ruim 3000 voertuigen die de ANPR-apparatuur passeerden. Dit leverde voor de politie 15 hits voor vrachtverkeer. Dit waren voornamelijk milieu- en vervoersovertreders. Daarnaast werden er nog 11 vrachtwagens ter controle staandegehouden.

In totaal zijn er zeven overtredingen geconstateerd, voornamelijk overbelasting van het voertuig of het niet beschikken van de juiste vergunningen of formulieren. Daarvan moesten twee buitenlandse chauffeurs hun bekeuring ter plekke betalen. De overige overtreders ontvangen binnenkort een schikking van Justitie op de deurmat.

De specialisten van de verkeersongevallendienst controleerden op technische gebreken. Zij hebben 1 voertuig van de weg gehaald. Dit was een geïmporteerd voertuig dat nog niet was gekeurd door de RDW. Dit voertuig had diverse technische gebreken.