Gemeente Doetinchem

Esbro en gemeente bekrachtigen koopovereenkomst bij notaris

Persbericht, 24 november 2011

De handtekening van Esbro BV onder de koopovereenkomst voor een kavel op het A18 Bedrijvenpark is gezet. Vanochtend maakten Esbro-eigenaar Joop Eskes en wethouder Steven Kroon namens het college van burgemeester en wethouders de plannen voor de verhuizing naar het nieuwe bedrijvenpark bij de notaris definitief.

Esbro BV is na Autoservice Evers het tweede bedrijf dat zich op het A18 Bedrijvenpark gaat vestigen. Jarenlang hebben de gemeente en pluimveeslachterij Esbro BV met elkaar over de plannen gesproken. Nu is het definitief dat Esbro BV op een kavel van circa 4,0 hectare op het A18 Bedrijvenpark een nieuw bedrijfspand bouwt. De handtekening van Esbro BV omhelst ook het perspectief op meer ruimte op het bedrijvenpark.
De oude bedrijfsruimte en gebouwen van Esbro BV op de huidige locatie aan Rembrandtweg 2 in Doetinchem (2 hectare) zijn door de gemeente gekocht. Ook de juridische overdracht hiervan vond vanochtend bij notariskantoor Van Weeghel Doppenberg Kamps plaats

Het A18 Bedrijvenpark is een samenwerking tussen de vier Achterhoekse gemeenten Bronckhorst, Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem. Zij ontwikkelen samen de nieuwe regionale bedrijventerreinen A18 Bedrijvenpark bij Wehl en het Eurregionale bedrijventerrein in Montferland. De samenwerking houdt bovendien in dat bestaande bedrijventerreinen verbeterd worden, middels onder meer herstructurering en revitalisatie. Naast gemeentelijke bijdragen, betaalt ook de provincie Gelderland gedeeltelijk mee.

Wethouder Kroon is zeer te spreken over het `extra winstpunt' dat samenhangt met het afsluiten van de tweede koopovereenkomst voor het nieuwe bedrijvenpark: de impuls voor de werkgelegenheid. Met de verhuizing van Esbro BV blijft het huidige aantal arbeidsplaatsen (honderd in totaal) voor de regio behouden. Daarnaast voorziet het bedrijf binnen enkele jaren een uitbreiding van het aantal banen, met name voor de onderkant van de arbeidsmarkt.
Wethouder Kroon ziet in de verhuizing daarnaast een `maatschappelijke winst'. "De omwonenden komen nu van de overlast af. We investeren samen in een structurele oplossing. Op de nieuwe plek staat straks een uiterst modern bedrijf dat geen overlast meer veroorzaakt. Ook de milieuwinst is aanzienlijk."

Joop Eskes (links), notaris Niesink en wethouder Steven Kroon hebben woensdag 23 november de contracten voor de verhuizing van Esbro BV naar het A18 Bedrijvenpark officieel bekrachtigd.