Gemeente Haaksbergen


Aanleg Möllenpad

24-11-2011 Van links naar rechts: Hennie Horst (DIO), wethouder Marcel Diepenmaat, Gerrit Semmekrot (DIO), Hendrik Scholten (Historische Kring) en Laurens Wijlens van aannemer Breukers.

In 2007 wonnen enkele organisaties uit Haaksbergen, onder aanvoering van wandelkring DIO en de Historische Kring, de ommetjesprijsvraag voor Overijssel. Om het ommetje in het gebied Honesch-Langelo, het Möllenpad genoemd, daadwerkelijk te realiseren werd de hulp van de gemeente gevraagd.

Mede om reden van het argument om via het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied (PMJP) van de provincie Overijssel subsidie te krijgen voor planvorming wilde de gemeente graag meer doelstellingen, op het gebied van landschap en cultuurhistorie, realiseren.

Projectvoorstel

Eind 2007 werd subsidie voor het maken van een verbreed projectvoorstel verkregen van de provincie. Het college ging akkoord met het opstellen van het projectvoorstel Honesch-Langelo, waarbij het realiseren van een ommetje, met het aanleggen van één of meerdere paden, tot één van de doelstellingen behoorde.

Resultaat

De totstandkoming had veel voeten in de aarde, maar uiteindelijk ligt er toch een resultaat waarover de initiatiefnemers tevreden zijn. `Het project heeft een lange aanloop gehad, maar we hebben nu toch resultaat' reageert een tevreden wethouder Diepenmaat.