Gemeente Boxmeer


Boxmeer een van beste sociale diensten

De gemeente Boxmeer heeft een van de beste sociale diensten van Nederland. Tijdens het VNG Divosa Najaarscongres in Scheveningen , won Amersfoort nipt van de andere genomineerden. De andere genomineerden waren Roermond, Alblasserwaard (ISD) en Apeldoorn.

Van de ruim vierhonderd gemeenten hadden zich honderd gemeenten kandidaat gesteld. Boxmeer was gevraagd zich kandidaat te stellen, omdat de gemeente was opgevallen door een innovatieve en klantgerichte aanpak van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en de WWB (wet werk en bijstand).

Wethouder Dick Schaap is trots op het behaalde resultaat. `De klant staat in Boxmeer altijd centraal. De inzet van onze medewerkers is er op gericht dat de klant uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk kan zijn, én deel kan nemen aan de Boxmeerse samenleving. Dit met zo weinig mogelijke administratieve rompslomp voor zowel klant als medewerker.'

De gemeente Boxmeer heeft in vergelijking met gemeenten van dezelfde grootte een laag aantal uitkeringsgerechtigden en een hoge uitstroom. De Boxmeerse afdeling sociale zaken wordt als voorbeeld gezien door andere gemeenten. Regelmatig ontvangt zij dan ook collega's van andere gemeenten om hun aanpak te tonen.