Gemeente Den Haag

Collectief verlaatje oudejaarsnacht

Voor oudejaarsnacht wordt een collectief verlaatje ingesteld.

Dit betekent dat alle horecabedrijven waarvan de openingstijden behoren tot categorie 2 (van 07.00 uur tot 02.00/02.30 uur geopend) in Den Haag tot 06.00 uur open mogen blijven, zonder dat daarvoor een incidentele nachtontheffing aangevraagd hoeft te worden.

Horecagelegenheden waarvan de openingstijden behoren tot categorie 1 - van 07.00 uur tot 23.00 uur geopend- zijn uitgezonderd van het collectieve verlaatje.

De volgende voorwaarden worden gesteld aan het verlaatje:
* De ondernemer dient in het bezit te zijn van een geldige exploitatievergunning, behorende tot de zogenaamde categorie 2 (zoals vermeld in de vergunning). De politie heeft de bevoegdheid om namens de burgemeester de exploitatie voortijdig te beëindigen indien er sprake is van overtreding van wet- of regelgeving dan wel indien de openbare orde of het woon- en leefklimaat dit vereist.
* De vergunninghouder is verplicht ervoor te zorgen dat, nadat een bevel de exploitatie te beëindigen is gegeven, geen bezoekers meer tot de horeca-inrichting worden toegelaten.
* Het is voor bezoekers verboden aanwezig te zijn of te blijven indien een bevel tot beëindiging van de exploitatie is afgegeven.
* Een ieder is verplicht alle aanwijzingen, gegeven door politie of brandweer in het belang van de openbare orde of veiligheid van personen en goederen, dan wel ter beperking van gemeen gevaar, onverwijld en stipt op te volgen.

Afkoelperiode

De sluitingstijden, zoals bovenstaand benoemd, zijn met inbegrip van een afkoelperiode. Deze afkoelperiode houdt het volgende in:
* Vanaf 05.00 uur gaan de deuren dicht en worden geen bezoekers meer toegelaten.

* Vanaf 05.30 uur mogen er geen drank en/of etenswaren worden verstrekt.

* Vanaf 05.30 uur is de muziek uit en de volledige verlichting aan.