Gemeente Den Haag

Nieuwe velden bij hdm feestelijk geopend

Hockeyvereniging hdm opende op 12 november twee nieuwe velden op het sportcomplex Groenendaal: een kunstgrasveld en een derde waterveld voor de jeugd.
Ballonnen gaan de lucht in tijdens de opening van kunstgrasveld 2. Foto: Daan Rhijnsburger.

Het Nieuwe Werken bij de sport

De aanleg van de nieuwe velden is het resultaat van een goede samenwerking tussen gemeente Den Haag, gemeente Wassenaar, de club en haar sponsors. Volgens wethouder Karsten Klein is dit het nieuwe werken binnen de sport.

Klein: "als verenigingen met deze initiatieven komen moeten wij als gemeente kijken: wat kunnen wij hier nog aan bijdragen? Dat is wel een beetje de toekomst als het gaat om de aanleg van kunstgrasvelden".

Kijk en luister hieronder naar de rest van het interview dat wethouder Karsten Klein had met Ronald Mooiman van haagsetopsport.nl

Video-icoon

hdm opening waterveld

Olympische Spelen 2012

Door de gunstige ligging, de goede faciliteiten en ons zeeklimaat zijn de Haagse hockeyvelden zeer geschikt voor buitenlandse hockeyteams, zoals Australië. Zij kunnen hier trainen voor de Olympische Spelen. Via vliegveld Rotterdam Den Haag ben je binnen een uur in Londen, aldus Jeroen Gribling, erevoorziiter van hdm.

Samen met collega-hockeyverenigingen HGC en Klein Zwitserland heeft hdm deze ambitie onder de naam: Orange Carpet to Olympic Games London 2012.

WK Hockey 2014

In de zomer van 2014 organiseert Den Haag het WK Hockey. Wethouder Klein krijgt het gevoel er klaar voor te zijn. Klein: "de accommodaties zijn er, de spirit is er en de verenigingen willen heel graag. Dat geeft een heel goed gevoel. 2014 komt snel dichterbij, ik heb er heel veel zin in".

Grilbling zegt verder: "de Haagse hockeywereld heeft een sterk sportminded klimaat en dat moet voor topspelers geweldig zijn."