Gemeente Nuenen


Winnende ontwerpen gepimpte afvalbakken

Op 28 november worden op het van Goghplein en in de Parkstraat een tweetal gepimpte prullenbakken onthuld. Er is door de gemeente Nuenen een ontwerpwedstrijd georganiseerd bij de basisscholen. De Rietpluim, Insp. Crijnsschool en de Wentelwiek hebben meegedaan.

Iedere school mocht hun twee beste ontwerpen insturen. De jury, die bestond uit wethouder Pero, jeugdburgemeester Floor Gehreis en kunstenares Liza Jazenko heeft twee winnaars gekozen.

Onder leiding van de Nuenense kunstenares Liza Jazenko hebben Evi van de Linden van de Insp. Crijnsschool en Nurio Elbers van de Rietpluim een prullenbak beschilderd met een eigen ontwerp. Het idee hierachter is dat er meer aandacht gaat naar de prullenbak, zodat zwerfafval in het straatbeeld voorkomen wordt.

De afvalbakken worden maandag 28 november om 16.00 uur onthuld, te beginnen voor de Albert Heijn aan de Parkstraat.

De gemeente werkt er hard aan om de hoeveelheid zwerfafval te beperken door vaak te vegen en ervoor te zorgen dat er genoeg prullenbakken staan. Daarnaast werkt de gemeente ook samen met het basisonderwijs, het Pleincollege en de wijkverenigingen om het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Samen doen we meer, ook voor zwerfafval!

Â