Gemeente Barneveld


WMO- en gezondheidsbeleidsplan naar de gemeenteraad

Na een interactief proces is het wmo- en gezondheidsbeleidsplan voor 2012-2015 gereed om aan de gemeenteraad ter vaststelling te worden voorgelegd. Het beleidsplan draagt de titel: Nota `Meer welzijn, minder zorg(en)'. In december wordt aan de raad gevraagd of zij kunnen instemmen met de doelen, de bakens en randvoorwaarden van deze nota `Meer welzijn, minder zorg(en).'

Vanaf maart 2011 zijn de Wmo-raad, het maatschappelijk middenveld en gemeenteraadsleden aan de slag gegaan met het opstellen van het nieuwe Wmo- en gezondheidsbeleid voor de komende jaren. De aftrap werd gegeven met een interactieve werkconferentie. De output van deze werkconferentie was de input van de schrijfgroepen die in de maanden erna alle input tot een geheel hebben gesmeed. Het resultaat is deze Nota `Meer welzijn, minder zorg(en)'. De Wmo-raad heeft positief geadviseerd ten aanzien van de beslispunten voor de gemeenteraad.

Het is de bedoeling dat na vaststelling van de nota breed samengestelde werkgroepen verder aan de slag gaan met de output van de Wmo-werkconferentie en de geformuleerde ambities. De nota beschrijft wat er moet gebeuren. Hoe we dat gaan realiseren, gaan we de komende jaren met elkaar nader uitwerken.