Gemeente Bergen op Zoom


Bergen op Zoom, Etten-Leur en Roosendaal tweede plaats "Kijk jou nou Award"

De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur en Roosendaal hebben met hun project "Nieuw KCC" de tweede plaats veroverd voor de Kijk jou nou Award.

Deze award werd 17 november uitgereikt door Benchmarking Publiekszaken aan een gemeente met het meest innovatieve, beste voorbeeld uit de praktijk op het gebied van gemeentelijke dienstverlening.

Uit 20 praktijkvoorbeelden is een top 3 samengesteld. En van die top 3 is op 17 november tijdens de slotbijeenkomst 2011 van de Benchmark Publiekszaken in Amersfoort een winnaar gekozen.

De overige genomineerde gemeentes waren de gemeente Nijkerk met het project DAPPER en de gemeente Uden met het project Kafkamedewerker. En de gemeente Uden heeft de Award uiteindelijk gewonnen.

In het project Nieuw KCC ontwikkelen de drie gemeenten samen een uniek portaal waar inwoners, bedrijven en instellingen terecht kunnen voor alle producten en diensten van de overheid en daarmee samenhangende producten en diensten van ketenpartners. De gezamenlijke aanpak is uniek te noemen en viel daarom op als goed voorbeeld van verbetering van gemeentelijke dienstverlening.

Benchmarking Publiekszaken

In 2004 is Benchmarking Publiekszaken gestart met 40 gemeenten. Deze hebben gezamenlijk dat jaar veel tijd geïnvesteerd in het opzetten van dit vergelijk- en leerinstrument.. Juist omdat het de gemeenten zijn die de benchmark hebben ontwikkeld, sluit de benchmark bijzonder goed aan op de wensen van veel andere gemeenten. Aan Benchmarking Publiekszaken nemen nu circa 100 gemeenten deel. Ze meten en vergelijken hun prestaties onderling zodat ze van elkaar kunnen leren. Uiteindelijk zijn het dus de gemeenten die elkaar in staat stellen om de dienstverlening op een steeds hoger niveau te krijgen.