Rijksgebouwendienst


Nieuwbouw Eurojust: namen ontwerpteams bekend

donderdag, 24 november 2011
Illustratie

De vijf integrale ontwerpteams voor de nieuwbouw van Eurojust zijn bekend. De teams zijn uitgenodigd om in het eerste kwartaal van 2012 een ontwerpvisie te presenteren, als vervolg van de Europese aanbestedingsprocedure.

De teams presenteren hun ontwerpvisie aan de jury bestaande uit vertegenwoordigers van Rijksgebouwendienst, Eurojust, Ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Den Haag, onder voorzitterschap van de Rijksbouwmeester.

De namen en samenstelling van de teams zijn:

* Consortium 4EJ: (DVP BV / UN Studio / Studio Linse / Martha Schwartz Partners / Meelis & Partners / Valstar Simonis / van Rossum)

* Casa Justitia
(Brink management & advies / Quist Wintermans architecten / Trude Hooykaas / Juurink + Geluk BNS / Huygen Installatie adviseurs / Deerns / Cauberg Huygen BV / ABT)

* Perrault / Rau
(Dominique Perrault Architecture / Rau Amsterdam / Imtech Building services / Copijn Landscape Architects / Heyligers Interior Architecture)

* Mecanoo / Haskoning
(Mecanoo architecten / Haskoning / DS ontwerp en onderzoek B.V.)
* Team Eurojust (Benthem en Crouwel)
(Benthem Crouwel / Sander architecten / West 8 /Arup / Mactwin security group)

Selectie winnende ontwerpvisie
Uit deze vijf ontwerpteams selecteert de jury één team dat van de Rijksgebouwendienst de opdracht krijgt de winnende ontwerpvisie verder uit te werken, gebaseerd op onder meer het projectdocument. Dit projectdocument, opgesteld door de gemeente Den Haag, beschrijft onder meer de stedenbouwkundige en infrastructurele randvoorwaarden voor de bouwlocatie voor Eurojust.

Internationale zone
De nieuwbouw van Eurojust is gepland aan de Jan Willem Frisolaan, in het kerngebied van de Internationale Zone in Den Haag. Deze locatie voldoet aan het programma van eisen en de verwachte groei van Eurojust. Het aanbieden van een geschikte vestigingslocatie voor organisaties zoals Eurojust is onderdeel van het kabinetsbeleid en past in de ontwikkeling van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.
* Website Eurojust

---