Gemeente Zederik


Feestelijke opening Centrum voor Jeugd en Gezin

Wethouder Freije met kinderen

Maandag 21 november jl. werd in Zederik het Centrum voor Jeugd en Gezin Alblasserwaard - Vijfheerenlanden (CJG AV) officieel gelanceerd. Wethouder Freije onthulde het CJG-logo bij Brede school De Bijenkorf in Lexmond.

Dat deed hij in aanwezigheid van een aantal partners van het CJG en van de coördinator van het CJG AV, Esther Renes. Samen met de peuters van peuterspeelzaal de Vrijbuiters onthulde hij buiten een bord. Daarna konden de peuters en kleuters met hun knuffel of pop naar de Poppendokter. Die onderzocht de knuffels en poppen en na een prikje en een pleister werden alle poppen, beren en knuffels weer gezond verklaard!

Het CJG biedt informatie over opvoeden en opgroeien en is er voor alle ouders, opvoeders, jongeren, kinderen en professionals. Het CJG biedt licht pedagogisch advies en wil de eigen kracht van alle gezinnen versterken. CJG Av is een samenwerking van de gemeenten en organisaties op het gebied van jeugd, zorg en onderwijs, het consultatiebureau, jeugd(gezondheids)zorg, maatschappelijk werk en scholen in de regio. Op 11 november jl. is de website van het CJG in de lucht gegaan: www.cjgav.nl.

Wat verandert er?
Esther Renes, coördinator CJG AV: `' In eerste instantie merken de bewoners misschien niet veel van de veranderingen. Opvoeddeskundigen in deze regio zetten zich al jaren actief in voor ouders en kinderen. Door de samenwerking in het CJG is het wel de bedoeling dat we de ouders en kinderen in de toekomst nog sneller en beter kunnen helpen. Hiervoor is afstemming en samenwerking tussen de partners binnen het CJG van cruciaal belang.