KNHS

Cap of veiligheidshoed verplicht
23 november 2011
Veiligheidscap

ERMELO (KNHS) - Met ingang van 1 januari 2013 zijn alle beoefenaren van hippische disciplines verplicht tijdens FEI-wedstrijden een goed bevestigde cap of veiligheidshoed te dragen op het voorterrein. Of deze goed bevestigde cap of veiligheidshoed ook in de wedstrijdring dient te worden gedragen is afhankelijk van de reglementen die per discipline specifiek zijn. Hierover zal de FEI (de overkoepelende paardensportorganisatie) in de loop van 2012 de duidelijkheid verschaffen.

Op KNHS wedstrijden is deze regel bij de meeste disciplines al geruime tijd van kracht. Zo is bijvoorbeeld bij het springen een veiligheidshoofddeksel altijd verplicht. Of de wijziging aanleiding geeft om bij overige disciplines ook het reglement aan te scherpen, zal in de loop van 2012 worden bezien. Voor de discipline dressuur zal in ieder geval voorgesteld worden de verplichting om een veiligheidshoofddeksel te dragen, uit te breiden .

De KNHS, die welzijn van mens en paard centraal stelt, heeft, vooruitlopend op de invoering van het verplicht dragen van cap of veiligheidshoed op FEI-wedstrijden als standpunt ingenomen er bij de actieve sportbeoefenaren op aan te dringen altijd een goed bevestigde cap of veiligheidshoed te paard te dragen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto: www.melissen.net