KNHS

Rondje educatie Hoe word je als ruiter fitter
24 november 2011
ruud jacobs

ERMELO (KNHS) Donderdagavond 8 december verzorgt Ruud Jacobs op het KNHS-centrum in Ermelo een interactief KNHS rondje educatie met als thema Hoe word je als ruiter fitter.

Voor paardensporters is fitheid zeer belangrijk om de sport goed te kunnen beoefenen. Bij paardensport is coördinatie en balans erg belangrijk om goede en gedoceerde hulpen te kunnen geven. Als je bewust bent van je eigen coördinatie is het gemakkelijk te begrijpen waarom je paard op bepaalde hulpen reageert en dat het niet alleen aan het paard ligt als iets niet gelijk goed gaat.

Tijdens de avond legt Ruud Jacobs uit met welke oefeningen je de coördinatie en balans kunt verbeteren en staat hij uitgebreid stil bij het verbeteren van de basisconditie. Hierdoor word je als ruiter fitter, kun je hulpen verfijnen en je houding verbeteren. Coördinatieoefeningen zorgen er voor dat de verschillen tussen links en rechts kleiner worden. Bij veel ruiters ontstaan problemen doordat ze eenzijdig sterker zijn of de hulpen minder kunnen verfijnen.

Het rondje educatie wordt interactief en is een combinatie van theorie en praktijk. Deelnemers kunnen deze avond ook zelf actief aan de oefeningen deelnemen.

Ruud Jacobs was bondscoach van het nationale turnteam voordat hij begeleider werd van een groot aantal topsporters. Bekende paardensporters die een programma volgen of gevolgd hebben zijn Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen, Tim Lips, Lotje Schoots en Brigit van der Drift.

Wil je meer weten over het verbeteren van je balans, conditie of coördinatie kom dan naar het rondje educatie op 8 december. Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.