Gemeente Barneveld


Dhr. Heinhuis wint fotowedstrijd `zelf, samen, gemeente'

Dhr. Heinhuis wint fotowedstrijd

Jack Heinhuis is de winnaar van de foto wedstrijd in het kader van het nieuwe WMO-beleid van de gemeente. Het thema was zelf, samen, gemeente; de rode draad door het nieuwe WMO beleid 2012-2015. Zijn foto, maar ook zijn motivatie, brengt prachtig in beeld wat de kracht is van onze samenleving en hoe de eigen verantwoordelijkheid daarin tot een win-win situatie leidt voor alle betrokkenen.

Dhr. Heinhuis had als motivatie bij de foto: "Deze foto is een goed voorbeeld hoe inwoners van de gemeente Barneveld, er met elkaar en voor elkaar zijn. Het gebeurt regelmatig dat onze buurvrouwen mijn vrouw in de rolstoel spontaan mee naar het dorp nemen om te winkelen en ergens een kop koffie te gaan drinken. Ik stel dit erg op prijs en mijn vrouw geniet er erg van!!"

Maandag 21 november waren dhr. en mevrouw Heinhuis te gast bij wethouder Troost om de prijs in ontvangst te nemen. De heer Heinhuis vertelde fulltime mantelzorger voor zijn vrouw te zijn. De buurvrouwen ontlasten de zorg door hun initiatieven. Zo moest hij bijvoorbeeld naar een keuring in Rotterdam en zonder dat hij het hoefde te vragen helpen de buurvrouwen hem door een gezellig dagje uit met zijn vrouw te organiseren. Ook als dhr. Heinhuis zijn hobby bij het Barnevelds shantykoor Het Roer Om uitoefent, verrassen de buurvrouwen hen door mevrouw Heinhuis mee te nemen naar het optreden van haar man met het shantykoor. De heer en mevrouw Heinhuis kregen als prijs een arrangement voor een high tea waarmee zij met de vriendinnen hun initiatief kunnen vieren.