Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 24 november

Noord-Holland Noord, 24-11-2011 o 14.00 uur

Woninginbraak

Bergen, woensdag 23 november

Op woensdagavond omstreeks 22.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Jan Apeldoornweg in Bergen. Toen de bewoner thuis kwam, bleek de achterdeur open te staan. De deelbare achterdeur was open gebroken. Onduidelijk is of er iets uit de woning is gestolen. De inbraak moet tussen dinsdagmiddag 15.00 uur en woensdagavond 21.00 uur hebben plaatsgevonden.

Heerhugowaard, woensdag 23 november

Op woensdag werd tussen 17.00 en 20.40 uur ingebroken in een woning aan de Korte Dreef in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam open te breken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden in ieder geval sieraden en twee laptops ontvreemd.

Diefstal en heling snorfiets

Alkmaar, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een snorfiets ontvreemd vanaf de van Ostadelaan in Alkmaar. De 21-jarige eigenaar zag de diefstal, maar kon op dat moment de dader niet meer achterhalen. Later op de middag zag hij de verdachte, een 31-jarige Alkmaarder, in de stad lopen. Hij waarschuwde de politie die de man kon aanhouden. De verdachte verklaarde direct de snorfiets te hebben verkocht aan een 46-jarige man uit Alkmaar. Ook deze verdachte kon even later op het Zeglis worden aangehouden. De snorfiets werd hier ook aangetroffen. Het voertuig is terug naar de eigenaar.

Heling bromfiets

Den Helder, woensdag 23 november

Op woensdagavond hield de politie een 14-jarige jongen uit Den Helder aan wegens heling van een bromfiets.

Tijdens een surveillance zag de politie een jongen rijden op een bromfiets op de Anemomenstraat in Den Helder. De bestuurder droeg geen helm. Ook was de bromfiets niet voorzien van een kentekenplaat. Bij controle bleek deze als gestolen geregistreerd te staan. De bestuurder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de bromfiets in beslag.

Overval op snackbar

Julianadorp,woensdag 23 november

Op woensdagavond omstreeks 20.45 uur werd een gewapende overval gepleegd op een snackbar in het Loopuytpark in Julianadorp.

Rond die tijd was een 23-jarige medewerkster alleen in de snackbar aanwezig. Zij was in de keuken aan het werk toen er plotseling een man het vertrek binnen kwam lopen. Hij dreigde met een (mogelijk vuurwapen). Direct daarna kwamen nog twee mannen de keuken binnen. De overvallers eisten geld. Nadat zij geld uit de kassa buit hadden gemaakt gingen de mannen er lopend vandoor.

Bij de overval raakte niemand gewond.

De politie heeft een uitgebreide zoektocht in de omgeving ingesteld waarbij onder anderen een helikopter en een vliegtuig werden ingezet. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

De drie overvallers hebben allen een donkere huidskleur. De eerste dader had een lengte van ongeveer 1.65 en een slank postuur. Hij was ongeveer 24 a 25 jaar oud. De man droeg een zwarte bomberachtige jas, een zwarte muts en een zwarte broek. Opvallend aan de man was dat hij een troebel oog had. De tweede dader had een lengte van ongeveer 1,70 meter en een leeftijd van ongeveer 20 jaar. Hij droeg zwarte kleding en had zijn gezicht bedekt. De derde dader was ook rond de 1,65 a 1,70 lang. Ook hij droeg donkere kleding.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan met Meldt Misdaad Anoniem,tel.nr. 0800-7000.

Huiselijk geweld

Alkmaar, woensdag 23 november

Op woensdagavond hield de politie een 32-jarige Alkmaarder aan wegens mishandeling van zijn 34-jarige echtgenote. Het paar kreeg discussie over hun auto, waarna de man zijn vrouw met een riem sloeg. De vrouw vluchtte vervolgens de woning uit.

De gewaarschuwde politie trof de verdachte in de woning aan. Hier werd hij aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alkmaar, woensdag 23 november

Op woensdagavond hield de politie een 29-jarige man aan in zijn woning op verdenking van mishandeling van zijn 25-jarige echtgenote. Het stel kreeg ruzie over geld. Hierop had de man de keel van haar vrouw dichtgeknepen en haar in haar gezicht geslagen.

De man werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft een huisverbod gekregen. Dit betekent dat hij niet in of bij zijn woning mag komen. Deze maatregel wordt opgelegd om een veilige omgeving voor het slachtoffer te creëren en rust voor beide betrokkenen. In deze periode wordt tevens een aanvang gemaakt met hulpverlening.

GHB

Alkmaar, woensdag 23 november

Op woensdagavond omstreeks 22.45 uur lag op het Hertog Aalbrechtpad in Alkmaar een bewusteloze man in een bus. De gewaarschuwde politie wist de man weer bij bewustzijn te krijgen, waarna hij zeer agressief reageerde. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar. Hier bleek de man vermoedelijk onder invloed van GHB te verkeren. Het ging om een 34-jarige Alkmaarder.

Aanrijding met letsel (1)

Den Hoorn, woensdag 23 november

Op woensdagavond omstreeks 18.40 uur reed een 49-jarige man uit Den Hoorn in een bestelauto over de Westerweg in Den Hoorn. In een flauwe bocht begon de auto, mogelijk door een glad wegdek, te glijden. De raakte van de weg, schoof over het naast de weg gelegen fietspad en kwam tot stilstand tegen een walkant (tuunwal).

De bestuurder liep rugletsel op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Aanrijding met letsel (2)

Noord-Scharwoude, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur raakte een 86-jarige man uit Zuid-Scharwoude gewond bij een aanrijding op de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. De man reed op een fiets over het fietspad en passeerde de uitrit van een benzinestation. Vanaf het terrein kwam een 77-jarige man uit Aartswoud in een personenauto. Bij het oprijden van het fietspad zag hij de fietser over het hoofd. De Langedijker werd aangereden en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hierbij liep hij ernstig hoofdletsel op.

Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hij bleek onder anderen een schedelfractuur te hebben.

Verlichtingscontrole

Hoorn, woensdag 23 november

Op woensdagavond hield de politie tussen 18.30 en 20.45 uur een verlichtingscontrole op het Keern in Hoorn. In totaal kregen veertien fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Hoorn, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Oostergouw in Hoorn. Hierbij kregen zeven bestuurders van autos een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Snelheidscontroles

Slootdorp, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag hield de politie tussen 15.50 en 18.30 uur een snelheidcontrole op de Molenweg in Slootdorp. Van de 300 passanten reden er 16 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 5 %. Hoogst gemeten snelheid: 100 km per uur.

s Avonds werd tussen 20.00 en 21.30 uur gecontroleerd op de Westerterpweg in Slootdorp. Hier passeerden 429 voertuigen de controleplaats. Dertig reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 7 %. Hoogst gemeten snelheid: 79 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Stompetoren, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidcontrole op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 1159 passanten reden er 12 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 1 %. Hoogst gemeten snelheid: 102 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Dirkshorn, woensdag 23 november

Op woensdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidcontrole op de Provincialeweg in Dirkshorn. Van de 1694 passanten reden er 8 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 0,5 %. Hoogst gemeten snelheid: 91 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Bromfietser onderuit

Schagen, donderdag 24 november

Op donderdagmiddag omstreek 11.45 uur raakte een 16-jarige jongen uit Anna Paulowna gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Julianalaan in Schagen. De jongen reed op een bromfiets over het fietspad langs de Julianalaan. Achterop zat een vriend. Door nog onbekende oorzaak, maar mogelijk mede door natte bladeren op de rijbaan, ging de bromfietser onderuit. De passagier liep geen letsel op, maar de bestuurder kwam met zijn hoofd op het wegdek. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Auto te water

Heerhugowaard, donderdag 24 november

Op donderdagmorgen omstreeks 07.10 uur, raakte een 25-jarige vrouw uit Dirkshorn met haar auto te water in een sloot langs de A.C. de Graafweg in Heerhugowaard. De vrouw reed met een snelheid van ongeveer 70 km per uur toen zij in de berm terecht kwam. Zij verloor de macht over het stuur en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De vrouw raakte met beenletsel bekneld in de auto. De brandweer moest ter plaatse komen om haar uit de auto te bevrijden. Het slachtoffer werd voorbehandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanrijding met letsel (3)

Zuid-Scharwoude, donderdag 24 november

Op donderdagmorgen omstreeks 07.30 uur raakte een 15-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude ernstig gewond bij een aanrijding op de Vroedschap in Zuid-Scharwoude.

De jongen reed over het fietspad en kwam in een flauwe bocht in frontaal in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 23-jarige man uit Oudkarspel. Mogelijk heeft de bromfietser teveel de binnenbocht genomen. Beide betrokkenen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanrijding met letsel (4)

Zwaag, donderdag 24 november

Op donderdagmorgen omstreeks 07.55 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op een kruising in De Corantijn in Zwaag. Een 60-jarige man uit Zwaag stond met zijn fiets stil voor een kruising. Voor hem van rechts kwam een 51-jarige vrouw uit Midwoud met een auto aangereden. Toen de vrouw op de kruising linksaf sloeg, nam zijn vermoedelijk teveel de binnenbocht. Hierbij botste zij tegen de fietser, die zij over het hoofd had gezien. De fietser liep hoofdletsel op. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Illegale personen in paardenstal

Schoorl, woensdag 23 november

Op woensdagmorgen heeft de politie een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Omloop in Schoorl. Hierbij werden twee mannen en drie vrouwen aangetroffen die afkomstig waren uit de Oekraïne en illegaal in ons land verbleven. De vreemdelingen verbleven in een paardenstal waarin woonruimte was gemaakt.

De vijf zijn overgebracht naar het politiebureau en hier in vreemdelingenbewaring gegaan.

De politie stelt een onderzoek in naar de gedragingen van de eigenaar van het bedrijfspand.

Aktie tegen openstaande boetes

Alkmaar, woensdag 23 november

De politie heeft op woensdagmiddag en avond een actie gehouden om openstaande boetes te innen. In totaal werden in en om Alkmaar 65 adressen bezocht waarmee 82 nog openstaande zaken werden afgehandeld.

In tien zaken ging het om niet onherroepelijke vonnissen waartegen nog hoger beroep open stond. In deze gevallen werden vonnissen betekend. Acht personen werden aangehouden wegens openstaande veroordelingen. In totaal incasseerde de politie bijna dertienduizend euro aan boetes.

De politie adviseert personen tegen wie nog boetes openstaan om deze te voldoen. Tot het eind van het jaar zullen vaker dergelijke controles worden gehouden.