Politie Midden- en West Brabant

Derde arrestatie woninginbraak Loon op Zand

Loon op Zand, 24-11-2011 o De politie heeft een derde verdachte gearresteerd naar aanleiding van een recente woninginbraak in Loon op Zand. Het gaat om een 19 jarige man uit Utrecht. Op 4 november jl. werden al twee inbrekers uit Utrecht opgepakt. Het ging om een man van 20 jaar en een vrouw van 34 jaar oud, beiden afkomstig uit Utrecht. Dat gebeurde op heterdaad toen zij inbraken in een woning aan de Hoge Steenweg.

De politie kreeg die bewuste vrijdagavond 4 november rond 21.00 uur de melding van de woninginbraak, waarbij de daders overlopen waren. De 51-jarige bewoner nam rond 21.00 uur poolshoogte bij de woning nadat hij door een getuige getipt was dat er mogelijk werd ingebroken. Bij zijn aankomst vluchtten twee onbekenden de woning uit. Tijdens de vlucht gooide één van de inbrekers nog een steen in de richting van de bewoner. De man liep daarbij een lichte verwonding op. Tijdens de daaropvolgende speurtocht naar de daders, troffen agenten het duo aan. Ze werden gearresteerd en vast gezet. In de directe omgeving van de woning vonden agenten een gestolen laptop terug. De vluchtauto, een van de inbrekers werd in beslag genomen.

Het vervolg onderzoek leidde naar de derde verdachte. Vandaag, donderdag 24 november 2011 werd de derde verdachte (19) in zijn woonplaats Utrecht opgepakt. Hij stond gesignaleerd. Alle drie de arrestanten zijn al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege het plegen van inbraken.

De politie is tijdens het donkere dagen offensief extra alert op mogelijke woninginbrekers. Naast de gebruikelijke buurt- en
sporenonderzoeken worden bijvoorbeeld extra controles gehouden onder meer op plekken waar veel inbraken gemeld worden. Een veel gebruikte werkwijze van de inbrekers is om aan de achterzijde van de woning met een breekijzer een raam of deur te forceren. Dat gebeurde ook bij deze inbraak. Uit de analyse blijkt verder dat veel woninginbraken in de late middag / vooravond gepleegd worden.
Kijk hier voor inbraakpreventietips.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-11-2011 15:12 | © Regio Midden en West Brabant |