Gemeente Helmond


Deel wijk Suytkade onder water gezet

De waterburchten Doeverode en Amerlingen in de Helmondse nieuwbouwwijk Suytkade staan voortaan letterlijk ín het water.

Hiervoor is het naastgelegen kanaal Zuid Willemsvaart verbreed. Op 22 november is symbolisch water van het kanaal naar het gebied rondom de waterburchten overgepompt.

Spetterende gebeurtenis

Wethouder Frans Stienen (Voorzitter Raad van Commissarissen Suytkade), wethouder Peter Tielemans, Jan Nieuwenhuizen (Projectdirecteur Suytkade namens Van Wijnen Groep), Cor Steijn (Projectdirecteur Suytkade namens gemeente Helmond) en de heer Kiggen (Voorzitter Vereniging van Eigenaren Doeverode) hebben letterlijk de pompen aangezet voor deze bijzondere kanaalverbreding. Ook de Outdoor & Adventure-studenten van De Groene Campus -op Suytkade gelegen- hebben tokkelend en abseilend op een dynamische en sportieve manier hun bijdrage geleverd. Het was een spetterende gebeurtenis met de waterburchten als toepasselijk decor.

Wonen in het water in trek

De waterburchten liggen aan de rand van Suytkade met hun voeten letterlijk in het water. Het water is een uniek kenmerk voor deze ontwikkeling, want de mogelijkheden om in de regio een nieuwbouwwoning aan het water te kopen zijn schaars. Het blijkt dat er veel animo is voor dit waterwonen op Suytkade. De eerste waterburcht Doeverode is in december 2010 opgeleverd. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Huren aan het water in Waterburcht Amerlingen is vooral in trek bij singles en stellen. Woningcorporatie Laurentius heeft de 76 appartementen inmiddels bijna allemaal verhuurd.

Suytkade

Suytkade is een bijzondere en veelzijdige centrumwijk in wording. Er komen in totaal circa 850 woningen op Suytkade. Zowel koop als huur. Ook onderwijs, werk, sport, recreatie en zorg krijgen ruime aandacht met de Groene Campus, het Foodpark, de culturele hotspot Cacaofabriek, het toekomstige Leisurecomplex en de zorgwoningen. Meer informatie is te vinden op www.suytkade.nl.