Voedsel en Waren Autoriteit

Boete tankstation voor verkoop alcohol

Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 24 november 2011

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een boete opgemaakt voor het aanbieden van alcohol in een tankstation. De hoogte van de boete bedraagt ¤ 900. De eigenaar heeft na de inspectie de alcohol gelijk uit de schappen gehaald.

De controleurs van de NVWA zullen tankstations extra in de gaten houden. Tankstations die alcohol verkopen krijgen een boete. Bij herhaalde overtreding kan de hoogte van de boete snel oplopen tot enkele duizenden euro's.

Sinds 2000 is het verboden om in winkels die verbonden zijn aan tankstations, alcohol te verkopen en aanwezig te hebben. Dit is opgenomen in de Drank- en Horecawet (DHW). De naleving van het verbod is sinds de invoering hoog. Op dit moment komt het sporadisch voor dat tankstations alcohol verkopen. In de periode 2008 - heden zijn er 12 boetes opgelegd.

Meldlijn
Consumenten kunnen de aanwezigheid en de verkoop van alcohol bij tankstations melden bij de NVWA via het online klachtenformulier of telefonisch via 0800-0488 (gratis, 7 dagen per week).

Meer informatie


- Dossier Drank- en Horecawet

- Dossier alcoholverkoop