Gemeente Voorschoten


Centrum voor Jeugd en Gezin Voorschoten geopend

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Voorschoten (CJG) is woensdag 23 november van start gegaan; één centraal punt voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is een samenwerking tussen de jeugdgezondheidszorg van de GGD, het maatschappelijk werk van Kwadraad en Bureau Jeugdzorg. De opening werd verricht door wethouder Welzijn Inge Adema-Nieuwenhuizen. Zij werd daarbij bijgestaan door hoog bezoek uit Spanje: Sinterklaas! Tientallen ouders met kinderen, raadsleden en professionals kwamen een kijkje nemen op de nieuwe locatie van het CJG.

De creativiteit van kinderen

Tijdens de opening stond de creativiteit van kinderen centraal. Kinderen van peuterspeelzaal Pippeloen hebben bijvoorbeeld speciaal voor de opening een schilderij gemaakt. Deze heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in de hal van het nieuwe kantoor. Daarnaast werden ook de winnaars van de tekenwedstrijd met het thema `mijn gezin en ik' bekend gemaakt. Roos van Elk, Finn Bartels, Laurine Broekhuizen en Eline Besuyen zijn de gelukkigen. Zij gingen naar huis met een cadeaubon van Bart Smit en iets lekkers. Ook onthulden Jongeren van The Basement hun graffiti kunstwerk met de link naar de jongerensite van het CJG, www.hoezitdat.info. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen op deze website (anoniem) terecht voor al hun vragen over bijvoorbeeld studeren, werken, geld en gezondheid, maar ook over opgroeien, seks en drugs.

Centrum voor Jeugd en Gezin Voorschoten

Inwoners van Voorschoten kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin Voorschoten. Dat kan voor eenvoudige, dagelijkse vragen maar ook voor meer complexe gezinsproblemen. Als het nodig is helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die u en uw kind(eren) verder kunnen helpen.

Meer informatie

U kunt het CJG op verschillende manieren te bereiken. Adres: Professor van der Waalslaan 26
Telefoonnummer: (088) cjgadvies / (088) 2 542 384 Website: www.cjgvoorschoten.nl / www.hoezitdat.info
* 24 november 2011