Praat mee over het Nederlands en Europees Innovatiebeleid

Persbericht van Europees Parlement Den Haag

Het Bureau Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland organiseren in samenwerking met de Adviesraad voor Wetenschap en Technologiebeleid op donderdag 24 november een themadebat in het Huis van Europa over de vraag of het Nederlands en het Europees innovatiebeleid elkaar voldoende versterken.

Aanleiding voor het debat is het recente advies Scherp aan de wind! dat de AWT uitbracht aan het kabinet over de aansluiting van de Nederlandse (top)sectoren bij het beleid voor onderzoek en innovatie op Europees niveau.
Tijdens het debat wordt ingegaan op onder andere de volgende vragen: Sluiten de Nederlandse topsectoren voldoende aan bij de kansen en uitdagingen op Europees niveau? Is innovatiebeleid een nationale of een Europese taak? Betekent één Europese onderzoeksruimte ook kwalitatief beter onderzoek?

Onder leiding van gespreksleider Ruben Maes, gaan twee panels met elkaar in debat. De panels bestaan uit:

- Lambert van Nistelrooij, europarlementariër voor het CDA - Bas Eickhout, europarlementariër voor Groen Links - Stientje van Veldhoven, Tweede Kamerlid voor D66 - Jan Raaijmakers, Directeur Glaxo Smith Kline; - Fried Kramer, Directeur Neth-ER
- Laurens Hoedemaker, Directeur EU office TNO

Datum:
Donderdag 24 november 2011

Tijd:
Vanaf 14u30: inloop
Debat 15u00 - 17u00, na afloop is er een borrel

Locatie:
Huis van Europa
Korte Vijverberg 5-6
Den Haag

Links:
http://www.europeesparlement.nl



Razende Robot Reporter