Autoriteit Financiële Markten trekt vergunning Homburg Invest in

Persbericht van Cohn & Wolfe

MONTREAL, Quebec, 24 november, 2011 - Homburg InvestInc (NYSE Euronext Amsterdam: HII) ("Homburg Invest" of de "Onderneming") heeft vandaag aangekondigd dat de Autoriteit Financiële Markten ("AFM") de vergunning van Homburg Invest heeft ingetrokken om te opereren als een beleggingsinstelling in Nederland.

Zonder de vergunning is het Homburg Invest niet toegestaan om nieuw eigen vermogen in Nederland aan te trekken. De Onderneming heeft, voorafgaand aan deze beslissing, formeel de AFM verzocht om het voornemen de vergunning in te trekken te heroverwegen. Het bedrijf heeft benadrukt dat het handhaven van de vergunning het mogelijk zou maken een zo groot mogelijk aantal potentiële alternatieven aan te bieden aan haar schuldeisers, waaronder obligatiehouders. Dit als onderdeel van de herstructurering van Homburg Invest.

De onafhankelijke toezichthouder die onder de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA") is aangesteld om toe te zien op de herstructurering van Homburg Invest, ondersteunde de initiatieven van Homburg Invest in verband hiermee.

"Homburg Invest is ervan overtuigd dat de AFM een voorbarig besluit heeft genomen in de context van de huidige herstructurering. Helaas beperkt dit besluit onze opties in het CCAA proces. Het besluit van de AFM ontneemt obligatiehouders de mogelijkheid om alle alternatieven die anders beschikbaar zouden zijn te overwegen. We onderzoeken momenteel alle juridische mogelijkheden en zijn van plan om alle nodige stappen te nemen om de beslissing van de AFM aan te vechten,"aldus Jan Schöningh, President en Chief Executive Officer.

Over Homburg Invest
Homburg Invest Inc. bezit en ontwikkelt een gevarieerde portefeuille van kwalitatief hoogwaardig onroerend goed in de vorm van bureaus, winkels en onroerend goed in de industriële en de ontwikkelingsector, door heel Europa en de Verenigde Staten en heeft tevens een belang in CANMARC Real Estate Investment Trust.




Razende Robot Reporter