Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider hout- en meubelbranche

Persbericht van Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor

Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven
Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider 2011 hout- en meubelbranche bekend

Schilte houtbewerking uit IJsselstein is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2011 in de hout- en meubelbranche. Tijdens de jaarlijkse SH&M Relatiedag op 17 november jl. ontving directeur Pompe de onderscheiding uit handen van juryvoorzitter Cas van Kamperdijk. Sam Nierop werkzaam bij De Esdoorn uit Wolvega is gekozen tot Beste Praktijkopleider 2011. Kenniscentrum SH&M organiseert jaarlijks deze verkiezing en nomineert de winnaars tevens voor de nationale en sectoroverstijgende verkiezing uitgeschreven door het ministerie van OCW.

Vakmanschap, de sleutel tot succes
De jury verkoos na uitvoerig beraad Schilte houtbewerking omdat het bedrijf een prima werkende structuur heeft bedacht waar leerling, bedrijf en school goed mee kunnen werken. Daarnaast staat het bedrijf open voor alle doelgroepen en leerniveaus en kent het een jarenlange traditie in het opleiden van medewerkers. Voor de verkiezing waren tevens genomineerd: Vorm Martini uit Groningen en Hoogendoorn MBI uit Werkendam. De jury is van mening dat alle drie genomineerde leerbedrijven weten wat vakmanschap waard is. Met de juiste vakmensen creëren zij de basis voor een gezonde toekomst van het bedrijf. Het zelf opleiden in de beroepspraktijk is een prima manier om hier invloed op uit te oefenen. De genomineerden bleken ijzersterke kandidaten die op alle vijf beoordelingscriteria prima scoorden.

Praktijkopleider speelt cruciale rol
Sam Nierop stak net iets uit boven de andere twee genomineerde praktijkopleiders, zo oordeelde de jury. Nierop is uiterst gedreven en sterk in het motiveren van de leerlingen en medewerkers. Volgens de jury is bij Nierop sprake van een jonge, frisse en bovenal een vernieuwende aanpak. Iets waar menig praktijkopleider van kan leren! De andere genomineerde praktijkopleiders zijn Wim Snepvangers van Trappenfabriek Vermeulen uit Etten Leur en Tom Biegstraaten van Mulder Shipyard uit Voorschoten. De leerbedrijven zien deze praktijkopleiders als de centrale persoon bij het opleiden van jonge aankomende vakmensen. De deskundigheid en de motiverende houding van de genomineerde praktijkopleiders vormen niet alleen het succes en de continuïteit van de onderneming. Het bepaalt ook sterk de toekomst van de leerlingen en stagiairs in opleiding.

De vakjury bestond uit: Cas van Kamperdijk (directeur ROC van Twente), Lex Raadgever (bestuurslid CNV Vakmensen) en Dick Roodenrijs (bestuurslid CBM).

Links:
http://www.shm.nl/pers



Razende Robot Reporter