DNV overhandigt Albron certificaat MVO Prestatieladder niveau 4

Persbericht van Albron B.V.

Als eerste foodservice-organisatie ontving Albron op donderdag 24 november uit handen van DNV Business Assurance het duurzaamheidscertificaat MVO Prestatieladder niveau 4. De certificatienorm MVO Prestatieladder voorziet in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken.

De norm op het gebied van duurzaamheid
De MVO Prestatieladder is de certificatienorm op het gebied van duurzaamheid. Door deze norm zijn organisaties in staat om hun MVO-beleid extern aantoonbaar te maken. DNV Business Assurance is een van de drie initiatiefnemers bij de ontwikkeling van de norm MVO Prestatieladder en ziet een bovengemiddelde interesse vanuit de markt in deze certificatienorm, zowel nationaal als internationaal.

"Albron heeft gekozen voor niveau 4 van de MVO Prestatieladder, dit is bijzonder, " zegt Michael van Alphen (DNV Business Assurance). "Niveau 4 legt de nadruk op de keten van producten en leveranciers. De criteria duurzaam inkopen is extra ingezet bij de beoordeling, zowel de producten van Albron als de eigen inkoop zijn hierbij geverifieerd. We constateerden dat MVO werkelijk overal aanwezig is in de processen. DNV was hierdoor in staat de aanbeveling voor certificering van de MVO Prestatieladder Niveau 4 te versterken."

Bijzondere prestatie
Foodservice-organisatie Albron is al jaren bezig met het steeds verder verduurzamen van haar bedrijfsvoering. Henk Voormolen, manager Duurzamer Ondernemen bij Albron: "We zijn trots op onze officiële certificering op niveau 4 van de MVO Prestatieladder, mede omdat we hiermee de eerste organisatie in horeca, catering en food retail zijn. De invoering van de MVO Prestatieladder heeft ons geholpen om ons MVO-beleid nog concreter te maken. Daarbij is het is een mooie bevestiging van onze inspanningen op dit gebied en een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan!"

Fotobijschrift: Albron neemt certificaat MVO Prestatieladder trots in ontvangst. Vlnr: Willem van Prooijen (Albron), Henk Voormolen (Albron), Ineke Snijders (Albron), Michael van Alphen (DNV), Teun Verheij (Albron), Kees Houtman (DNV).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.albron.nl



Razende Robot Reporter