Regisseur Peter te Nuyl maakt audiofilm van de Bijbel

Persbericht van Chevigny Uitgevers

- De Bijbel: van kaft tot kaft geproduceerd als audiofilm - Nederlandse topacteurs vertolken een rol
- Zevenjarige productie, eerste deel maart 2012 verkrijgbaar

Amsterdam, 24 november 2011 - Binnenkort te beluisteren, de Bijbel als audiofilm. Regisseur Peter te Nuyl heeft de opnames van het eerste deel van De Bijbel Tapes bijna afgerond. Gerenommeerde Nederlandse acteurs doen mee. In totaal komen er twintig delen. Vanaf maart 2012 is het eerste deel online en op cd verkrijgbaar.

iPod-generatie
Een audiofilm is een hoorspel 2.0. Het is een samenspel van tekst, muziek, geluid en stilte. Acteurs lezen niet voor, ze acteren. De luisteraar verbeeldt zelf het verhaal. De audiofilm sluit uitstekend aan bij de behoeftes van de iPod-generatie. Je kunt online een deel downloaden en het rustig thuis of onderweg beluisteren via je koptelefoon.

Nieuwe Bijbelvertaling
Regisseur Peter te Nuyl, bekend van de hoorspelproducties Het Bureau en Bommel wilde al een aantal jaar van de Bijbelverhalen een hoorspel maken. Toen in 2004 de nieuwe Bijbelvertaling uitkwam, zag hij meteen de potentie van de tekst.
'Die vertaling 'bekt goed', Hij is uitstekend speelbaar en zit boordevol dialogen', vertelt regisseur te Nuyl. Een bijdrage van het VSBfonds heeft de productie van het eerste deel mogelijk gemaakt.

Bekende acteurs¿
De cast bestaat uit gerenommeerde acteurs. Bram van der Vlugt is verteller Marcus, Matteo van der Grijn vertolkt Jezus, Hans Dagelet speelt Haman en Hadewych Minis is Ester.'Toen ik Ester las, hoorde ik de stem van Hadewych Minis. Met haar blonde haren en blauwe ogen ziet ze er niet typisch Joods uit, maar de klank van haar stem past heel goed bij Ester', vertelt Te Nuyl. Het Nederlandse publiek kan ook meedoen met de productie. Voor Bijbelboek Spreuken staan crowdrecordings in een stadion gepland.

Elk boek een andere aanpak
Alle 77 Bijbelboeken krijgen een eigen aanpak. Zo is Ester, een verhaal over de Jodenvervolging, opgenomen in De Hollandsche Schouwburg en de Portugese synagoge. De dialogen worden begeleid door hedendaags Amsterdams stadsgeluid. Als Hadewych Minis buiten in de Hollandsche Schouwburg staat en spreekt over een stad in rep en roer, hoor je tegelijkertijd een ambulance langskomen, een kind schreeuwen en een tram rinkelen.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.debijbeltapes.nl
Bijlage:
* dbt interview peter te nuyl 231111pdf
* dbt qa 231111pdf




Razende Robot Reporter