Ritchie Bros. sluit 2011 af met zes materieelveilingen

Persbericht van PR Newswire

BREDA, Nederland, November 24, 2011 /PRNewswire/ --

Meer dan 2.500 machines en trucks worden geveild in Moerdijk, Nederland op 24 en 25 november

Ritchie Bros. Auctioneers , 's werelds grootste industriële veilinghuis, zal in de laatste weken van 2011 zes materieelveilingen zonder minimum biedingen of vastgestelde prijzen houden in Europa en het Midden Oosten. In totaal zullen er meer dan 7000 items verkocht worden in deze veilingen, waaronder een groot aanbod van bouw- en grondverzetmachines, transportvoertuigen en items, landbouwmachines, kranen en veel meer gebruikte en ongebruikte machines, trucks en toebehoren.

In de eerste 9 maanden van 2011 verkocht Ritchie Bros. al meer dan 34.000 items bij veilingen in Europa en het Midden Oosten. Het veilingbedrijf verkoopt doorgaans meer materieel in het vierde kwartaal van het jaar in deze regio.

"Voor het einde van het jaar zijn er veel bedrijven die hun vloot upgraden of uitbalanceren, waarvoor onze aankomende veilingen uitstekende gelegenheden zijn," aldus Guylain Turgeon, Managing Director EMEA, Ritchie Bros. Auctioneers. "Bedrijven die ervoor kiezen om bij ons materieel en trucks te verkopen hechten waarde aan de betrouwbaarheid en efficiëntie van onze veilingmethode. Bieders vanuit de hele wereld doen mee in de veilingen, omdat zij machines en trucks nodig hebben om hun lopende projecten af te ronden. Zij weten dat we veel materieel aanbieden en alles verkopen aan de hoogste bieders tijdens de veilingdagen."

Aankomende veilingen in Europa en het Midden Oosten:

- MOERDIJK, NEDERLAND -24 & 25 november
- OCANA, SPANJE-1 & 2 december
- ATHENE, GRIEKENLAND- 6 december (wordt live uitgezonden tijdens Caorso veiling)
- CAORSO, ITALIE- 6 & 7 december
- ST AUBIN SUR GAILLON, FRANKRIJK - 8 december
- DUBAI, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN- 13 & 14 december

Een veilingkalender, materieel informatie met hoge resolutie foto's en meer informatie is te vinden op http://www.rbauction.com.

Detailed Equipment Information

In juli van dit jaar introduceerde Ritchie Bros. een aantal nieuwe diensten die het kopen en verkopen in de veilingen eenvoudiger maken. Het bedrijf biedt nu gedetailleerde informatie (Detailed Equipment Information) en tot 50 close-up foto's per item. Hierdoor kunnen materieelkopers eenvoudig machines inspecteren via het internet. Daarnaast blijven kopers in de gelegenheid om op de veilingterreinen items te testen en te inspecteren.

Dhr. Turgeon voegt hieraan toe: "Elke dag benutten duizenden mensen de diensten die we online aanbieden, waaronder het terugzien van verkoopprijzen van voltooide veilingen, het regelen van transport, het bekijken van materieel details en foto's - en natuurlijk - het meebieden in onze veilingen. Het internet is een krachtig medium voor kopende en verkopende klanten, echter heeft het merendeel van de kopers toch vaak de behoefte om het materieel te zien en te voelen voordat ze biedingen plaatsen. Wij bieden nu het beste van beide werelden; ze kunnen op het internet en op het veilingterrein de items inspecteren."

Mensen die interesse hebben in het verkopen of kopen van materieel, trucks en andere items kunnen contact opnemen met Ritchie Bros. in Moerdijk (Nederland), tel +31 (0)168-392200, of direct een contactpersoon vinden op http://www.rbauction.com/web/rba/contactus.

Over Ritchie Bros.

Opgericht in 1958, Ritchie Bros. Auctioneers is 's werelds grootste industriële veilinghuis en verkoopt meer materieel aan bieders dan welk ander bedrijf in de wereld dan ook. Ritchie Bros. biedt diensten aan die de bouwers van de wereld helpen makkelijk en vol vertrouwen materieel uit te wisselen. Het bedrijf houdt jaarlijks honderden openbare veilingen zonder minimum biedingen of vastgestelde prijzen, waarbij een breed aanbod van gebruikte en ongebruikte machines, trucks en andere items verkocht worden die gebruikt worden in de bouw, landbouw, transport, overslag, mijnbouw, bosbouw, petroleum industrie en zeevaart. Ritchie Bros. heeft meer dan 110 locaties in meer dan 25 landen, waaronder 43 veilingterreinen wereldwijd. Het bedrijf onderhoudt een website ( http://www.rbauction.com) en is sponsor van een materieel wiki ( http://www.ritchiewiki.com).

Bekijk hier een video interview met Guylain Turgeon: http://www.youtube.com/user/ritchiebros#p/c/60/UtCpbnRkD5E

FOTO'S DOWNLOADEN voor gebruik in uw artikel kan hier:

http://www.rbauction.com/cms_assets/images/photos/media/current-auction s-events/moerdijk-wheel-loader-ramp.jpg

Of http://www.rbauction.com/photos

Ritchie Bros. Auctioneers

CONTACT: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Alexander Ypeij,Communications Specialist Europe, Ritchie Bros. Auctioneers, Tel:+31-765-242-600 of via email: aypeij@rbauction.com ; Of Guylain Turgeon,Managing Director EMEA, Ritchie Bros. Auctioneers, Tel: +31-65-311-7658 ofvia email: gturgeon@rbauction.com