Vertrek Algmeen Secretaris NVR

Persbericht van Nederlandse Vrouwenraad

Alice Bouman-Dentener vertrekt per 1 januari 2012 als Algemeen Secretaris bij de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR). Zij heeft sinds 1998 met grote inzet, deskundigheid en passie voor de NVR gewerkt.

Onder haar leiding zijn de beleidsterreinen waarop de NVR actief is, uitgebreid. Naast maatschappelijke participatie en rechten van de vrouw is ook duurzame ontwikkeling een belangrijke pijler voor de NVR geworden. Sinds 1995 heeft de NVR daarin een belangrijke maatschappelijke rol kunnen spelen die heeft bijgedragen tot meer aandacht voor burgerparticipatie in het overheidsbeleid. Ook de internationale inzet van de NVR heeft onder leiding van Alice Bouman-Dentener meer aandacht gekregen. Dat heeft onder meer geleid tot de aanwezigheid van speciale vrouwenvertegenwoordigers bij belangrijke vergaderingen van de Verenigde Naties, zoals de jaarlijkse Commission on Sustainable Development, en wereldtopconferenties, zoals de Klimaatconferenties.

Na 31 december 2011 gaat Alice zich bezinnen op een nieuwe uitdaging, en blijft zich vooralsnog onverminderd wijden aan haar andere passie: het voorzitterschap van het internationale netwerk Women for Water Partnership, en aan haar andere bestuurlijke functies.

De Nederlandse Vrouwen Raad is de koepel van bijna 50 vrouwenorganisaties met via de achterbannen van de lidorganisaties een geschat bereik van 1 miljoen vrouwen.

Links:
http://www.nederlandsevrouwenraad.nl



Razende Robot Reporter