Verzekeraar heeft waarschuwingsplicht bij schorsen dekking

Persbericht van JPR Advocaten

Dat een verzekeraar de dekking van een verzekering schorst zonder waarschuwing vooraf is volgens jurist Pieter Leerink (43) onaanvaardbaar. Een verzekeraar heeft in zo'n geval waarschuwingsplicht. En dat niet alleen: de verzekeraar moet ook kunnen bewijzen dat de verzekeringnemer de waarschuwing heeft ontvangen. De advocaat van JPR Advocaten te Deventer stelt dit in zijn proefschrift 'Premiebetaling en verzekeringsrecht' waarop hij vrijdag 25 november promoveert.

Verbetering van de wet
In zijn proefschrift geeft Leerink tal van praktische aanwijzingen voor de verzekeringspraktijk van alledag. Zo doet hij een voorstel voor verbetering van de wettelijke bepalingen met betrekking tot premiebetaling in het Burgerlijk Wetboek (boek 7, titel 17). Pieter Leerink verdedigt zijn proefschrift op vrijdag 25 november aan de Open Universiteit te Heerlen. Promotoren zijn prof. Mr J.G.J Rinkes en prof mr. M.L. Hendrikse.

JPR Advocaten
Pieter Leerink is partner bij JPR Advocaten en voorzitter van de sectie Verzekeringsrecht van dit kantoor. Hij doceert verzekeringsrecht voor het Eggens Instituut (UvA) en is als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Open Universiteit en het Amsterdam Centre of Insurance Studies (ACIS). Hij spreekt en publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*




Razende Robot Reporter