Wekelijkse verzamelaarsveiling geopend door Alexander Pechtold

Persbericht van Catawiki.nl

Catawiki, online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, begint wekelijkse veilingen met zeldzame verzamelobjecten. Komend weekend wordt gestart met een stripboekenveiling. Veilingen voor postzegels en munten volgen snel. De eerste veiling bevat topstukken waaronder "Rikki en Wiske", de eerste Suske en Wiske uit 1946 en originele tekeningen van hun tekenaar Willy Vandersteen. Interessante kavels zijn ook het eerste nummer van stripinformatieblad Stripschrift uit 1968 met een bijdrage van Gerard Reve en de eerste uitgaven van Kuifje. Politicus Alexander Pechtold opent de veiling met een kavel uit zijn privé-collectie.

Ieder weekend kan er op www.catawiki.nl/stripveiling geboden worden op zeldzame strips, originele tekeningen en stripcuriosa. De kavels lopen steeds na elkaar af op maandagavond vanaf 20.00 uur, zodat de veiling goed te volgen is. De kavels worden voorlopig alleen aangeboden door professionele verkopers zodat de kwaliteit is gewaarborgd.

De techniek achter de veiling is uniek. Het is de eerste veiling-software die in "de cloud" draait. Toch zijn er geen vertragingen in het verwerken of tonen van biedingen. Deze software is ontwikkeld door d-centralize, dat innovatieve web en mobiele oplossingen realiseert.

Over Catawiki
Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date. Er is ook een versie voor de smartphone. Daarmee heb je altijd je verzameling bij je.

De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn 1.200.000 verzamelobjecten toegevoegd in 70 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 600.000 stripboeken en 1.400.000 postzegels te koop aangeboden. Dit is het grootste aanbod in de Benelux.

De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'. In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. In november 2010 won Catawiki de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Catawiki is gevestigd in Assen.

*

Links:
http://www.catawiki.nl/stripveiling



Razende Robot Reporter