Homburg Invest publiceert financiële resultaten derde kwartaal 2011

Persbericht van Cohn & Wolfe

Dit is een samenvatting van de op 22 november 2011 gepubliceerde resultaten

MONTREAL, Quebec, Canada. 23 november 2011 - Homburg Invest Inc. (NYSE Euronext Amsterdam: HII) ("Homburg Invest" ofwel de "Onderneming") heeft vandaag haar financiële resultaten over het derde kwartaal eindigend op 30 september 2011 bekendgemaakt volgens International Financial Reporting Standards ("IFRS").

Financiële resultaten (kwartaal eindigend op 30 september 2011)

Vastgoedopbrengsten uit doorlopende activiteiten bedroegen $31,6 miljoen in het derde kwartaal eindigend op 30 september 2011, ten opzichte van $27,5 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2010, een stijging van $4,1 miljoen.

Het netto operationeel inkomen (NOI) bedroeg $25,8 miljoen in het derde kwartaal van 2011, vergeleken met $21,3 miljoen in het derde kwartaal van 2010, een stijging van $4,5 miljoen. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door stijgende vastgoedopbrengsten.

De Onderneming rapporteerde een nettoverlies van $70,0 miljoen, ofwel $1,95 per aandeel, in het derde kwartaal van 2011 vergeleken met een nettowinst van $0,1 miljoen in dezelfde periode in 2010 (ofwel $0,04 per aandeel), een negatief verschil van $70,1 miljoen. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door een versnelde waardevermindering van $37 miljoen die in het derde kapitaal van 2011 geboekt werd door de omzetting door Homburg Capital Securities A van een aandeel naar een schuldinstrument.

Daarnaast kreeg de Onderneming te maken met een verlies van $17,9 miljoen uit een deelneming in het derde kwartaal van 2011, ten opzichte van een verlies van $0,1 miljoen in het derde kwartaal van 2010. De rentelasten bedroegen $37,4 miljoen in het derde kwartaal van 2011 en $26,9 miljoen in het derde kwartaal van 2010, een negatief verschil van $10,5 miljoen. Een netto daling van $5,5 miljoen in de reële waarde van beleggingsvastgoed, vergeleken met een winst van $13,5 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar leidde tot een verder negatief verschil van $19 miljoen.

Funds from operations (FFO), exclusief de verkoop van vastgoed ontwikkeld voor doorverkoop, bedroegen $(2,9) miljoen in het derde kwartaal van 2011 ten opzichte van $(2,5) miljoen in het derde kwartaal van 2010. De daling van $0,4 miljoen wordt vooral veroorzaakt door gestegen algemene en administratieve kosten.

Belangrijkste financiële resultaten voor de kwartalen eindigend op 30 september:

30 september 2011
(in miljoenen CAD $, m.u.v. bedragen per aandeel) Opbrengsten uit vastgoed 31.6
Verkoop van vastgoed ontwikkeld voor doorverkoop 5.8 Totale opbrengsten en overige baten 23.4
Netto operationeel inkomen 25.8
Nettowinst (-verlies) (70.0)
Gewoon resultaat per aandeel (1.95)
Verwaterd resultaat per aandeel (1.95)
Funds from operations, exclusief de verkoop van vastgoed ontwikkeld voor doorverkoop (2.9)
Funds from operations per aandeel (0.14)

30 september 2010
(in miljoenen CAD $, m.u.v. bedragen per aandeel) Opbrengsten uit vastgoed 27.5
Verkoop van vastgoed ontwikkeld voor doorverkoop 2.5 Totale opbrengsten en overige baten 30.8
Netto operationeel inkomen 21.3
Nettowinst (-verlies)0.1
Gewoon resultaat per aandeel (0.04)
Verwaterd resultaat per aandeel (0.04)
Funds from operations, exclusief de verkoop van vastgoed ontwikkeld voor doorverkoop (2.5)
Funds from operations per aandeel (0.13)

De jaarrekeningen en bijbehorende documentatie zijn terug te vinden op het 'System for Electronic Document Analysis and Retrieval' (SEDAR) op www.sedar.com.

Over Homburg Invest
Homburg Invest Inc. bezit en ontwikkelt een gespreide portefeuille van hoogwaardig commercieel vastgoed (waaronder kantoren, winkels, industriële objecten en ontwikkelingsvastgoed) verspreid over Europa en de Verenigde Staten, evenals een belang in CANMARC Real Estate Investment Trust. Het hoofdkantoor van Homburg Invest is gevestigd in Halifax, in de Canadese provincie Nova Scotia.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat mogelijk uitspraken die betrekking kunnen hebben op de toekomst en die de veronderstellingen, verwachtingen of intenties van de Onderneming weergeven ten aanzien van toekomstige prestaties, gebeurtenissen of trends. Toekomstverwachtingen worden door de Onderneming in goed vertrouwen uitgesproken op basis van de verwachtingen en intenties van het bestuur. Zij zijn echter afhankelijk van marktomstandigheden, acquisities, bezettingsgraden, kapitaalverplichtingen, financieringsbronnen, kostenniveaus, operationele prestaties en andere factoren. Toekomstverwachtingen bevatten derhalve veronderstellingen die afhankelijk zijn van diverse factoren, waaronder: onbekende risico's en onzekerheden, algemene economische omstandigheden, lokale marktfactoren, de prestaties van derden, milieuoverwegingen, en de rentestand. Ieder van deze factoren kan ertoe leiden dat werkelijk behaalde resultaten afwijken van de veronderstellingen, verwachtingen of intenties die de Onderneming in dit persbericht in goed vertrouwen heeft uitgesproken dan wel gesuggereerd. Uitgesproken verwachtingen zijn afhankelijk van bekende en onbekende risico's en vormen geen garantie voor toekomstige prestaties. De informatie en uitspraken in dit document, met uitzondering van historische informatie, dienen beschouwd te worden als verwachtingen en als zijnde de actuele kijk van het bestuur op toekomstige ontwikkelingen en financiële prestaties die een aantal risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Factoren die ertoe kunnen leiden dat feitelijk behaalde resultaten wezenlijk kunnen afwijken zijn onder andere, maar niet uitsluitend: algemene economische omstandigheden en ontwikkelingen binnen de vastgoedsector, de concurrentie, en groeibeheer. De in dit persbericht opgenomen informatie is niet goedgekeurd, noch afgekeurd door de NYSE Euronext Amsterdam.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Bijlage:
* belangrijkste financile resultaten voor de kwartalen eindigend op 30 septemberdoc




Razende Robot Reporter