Kees Erends naar Raad van Bestuur 's Heeren Loo Zorggroep

Persbericht van 's Heeren Loo

Kees Erends treedt 1 maart 2012 toe tot de Raad van Bestuur van de 's Heeren Loo Zorggroep. Dat heeft de Raad van Commissarissen bekendgemaakt. Erends is nu nog directeur-bestuurder bij de Baalderborg Groep.

Kees Erends gaat in de Raad van Bestuur van de 's Heeren Loo Zorggroep de portefeuille Zorg invullen. Die komt vrij als gevolg van diverse verschuivingen binnen de Raad van Bestuur. Durk Kooistra en Harry Finkenflügel vertrekken respectievelijk op 1 april en 1 mei 2012, terwijl Henk Prins de werkmaatschappij Vastgoed zal gaan leiden. De 57-jarige Erends woont in Overijssel en is allerminst onbekend met de verstandelijk gehandicaptenzorg. Na zijn studie Geneeskunde, die hij cum laude afsloot, begon hij zijn carrière als huisarts. Dat was hij zo'n tien jaar, ook op consultbasis bij de instelling De Baalderborg die zich in een ver verleden ooit afsplitste van 's Heeren Loo. Zeven jaar geleden maakte hij opnieuw zijn opwachting bij dezelfde instelling, nu als directeur-bestuurder. Onder zijn leiding heeft de instelling zich ontwikkeld tot een visiegedreven zorgaanbieder die in de sector bekend staat om haar stabiliteit, haar innovatieve kracht en positieve werkklimaat. Die opvallende ontwikkeling is mede het resultaat van zijn inspirerende en gedreven bestuursstijl en de visie van waaruit hij zijn functie invult. Kees Erends staat in bestuurskringen bekend als een toegankelijk mens die open staat voor zijn omgeving en graag in nauwe samenwerking met anderen werkt aan verbetering van de zorg en de bedrijfsvoering.
Voor zijn baan als directeur-bestuurder bij de Baalderborg Groep bekleedde Kees Erends een kleine tien jaar diverse functies bij verzekeraars, waaronder die van directeur Zorg. Bij Achmea maakte hij bovendien geruime tijd deel uit van veranderteams, die omvangrijke reorganisaties en cultuurverandertrajecten leidden. Kees Erends begint eind februari van het komend jaar bij de 's Heeren Loo Zorggroep. Met veel plezier, zo laat hij enthousiast optekenen. "De plannen van de 's Heeren Loo Zorggroep voor de komende jaren spreken me zeer aan en in de gesprekken die ik voerde was er een duidelijke klik. Ik vind het oprecht een eer om mij de komende jaren voor iedereen hier in te kunnen zetten", aldus Kees Erends. Over zijn voorgenomen aanstelling sprak de benoemingsadviescommissie zich unaniem positief uit. Ook de Raad van Commissarissen is verheugd over de komst van Kees Erends. Met name zijn jarenlange ervaring op diverse domeinen van de zorg is voor de 's Heeren Loo Zorggroep van veel waarde.

*

Links:
http://www.sheerenloo.nl



Razende Robot Reporter