PSV favoriet tegen FC Groningen

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 24 november 2011 - PSV heeft een grote kans om de wedstrijd tegen FC Groningen te winnen. Dit blijkt uit de quoteringen van Toto, welke voornamelijk gebaseerd zijn op de historie van de onderlinge ontmoetingen in Eindhoven, namelijk PSV (1,25) en FC Groningen (8,07).

PSV heeft dit seizoen van de zes thuiswedstrijden slechts één keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen. In deze zes duels scoorde PSV maar liefst 21 doelpunten en kregen zij er vijf tegen. In de afgelopen tien jaar verloor PSV thuis niet van FC Groningen en scoorde PSV30 doelpunten en kregen zij er vijf tegen van FC Groningen. Vanaf seizoen '54 heeft FC Groningen in totaal twee keer gewonnen bij PSV thuis. Dit was nog voor de naamsverandering in seizoen '71/72, FC Groningen heette toen GVAV. Daarna hebben zij nooit meer in Eindhoven gewonnen.

De oddsetters van Toto denken dat PSV een grote kans heeft op winst: "PSV heeft spits Tim Matavz in het team, die vorig seizoen nog bij FC Groningen speelde en daar aan de lopende band scoorde. Ook keren de twee basisspelers Strootman en Manolev na een schorsing weer terug in dit duel. Daarbij staat PSV op dit moment op de tweede plaats in de ranglijst en FC Groningen op de zevende plek met een verschil van zeven punten."

Toch zijn er volgens de oddsetters voor FC Groningen een paar kleine lichtpuntjes: "De topscoorder van PSV, Mertens, staat al zes wedstrijden droog. Hij is tevens topscoorder in de Eredivisie. En vorig seizoen toen PSV en FC Groningen tegenover elkaar stonden, werd het 1-1 in Eindhoven en in Groningen 0-0. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen en dit kostte PSV een plek in de voorronde van de Champions League. Laatst won Groningen bovendien nog met 6-0 van Feyenoord. Als Groningen wel wint, haken ze aan bij de topploegen."

Men kan met Toto de Eredivisie wedstrijden voorspellen tot 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Toto spelen kan via de vernieuwde website www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Toto hoofdsponsor Nederlands amateurvoetbal
Toto draagt jaarlijks een groot bedrag aan het amateurvoetbal af via de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). In 2011 doneerde Toto een recordbedrag van ruim 4 miljoen euro. Toto is een onderdeel van De Lotto, die sinds haar oprichting in 1961 meer dan 1,3 miljard euro aan de Nederlandse sport heeft afgedragen via het NOC NSF. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter