Politie Noord- en Oost Gelderland

Avond over woninginbraken goed bezocht

Klarenbeek, 24-11-2011 o Woensdagavond hebben de wijkagenten van Klarenbeek samen met de gemeenten Apeldoorn en Voorst een informatieavond gehouden over woninginbraken. In de donkere maanden wordt er relatief meer ingebroken. Het is langer donker, de dagen worden korter en de nachten langer. Juist in deze periode benadrukt de politie graag wat mensen zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen.

De avond is bezocht door 25 mensen, die allemaal met de nodige tips en informatiemateriaal de deur uit gingen. De politie hoopt dat de bezoekers de opgedane kennis en tips ook volop uitwisselen met buren, kennissen en familie, om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van goede inbraakpreventie. Want één ding staat vast; de kans dat er ingebroken wordt neemt aanzienlijk af als er preventieve maatregelen getroffen zijn.

De meest voor de hand liggende preventietip is het goed afsluiten van ramen en deuren, ook bij korte afwezigheid. Andere tips zijn het uit het zicht leggen van waardevolle goederen, zoals laptops, fotocameras, portemonnees en (auto)sleutels. En het gebruik van buitenlampen met bewegingssensor bij voor- en/of achterdeuren. Nog meer tips staan op www.politiekeurmerk.nl

2011165443