Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert man voor handel in illegaal vuurwerk

Eindhoven Stratum, 24-11-2011 o De politie heeft maandag 14 november een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in het stadsdeel Stratum.

De politie had het vermoeden dat de man vanuit de woning handelde in illegaal vuurwerk. Daarom werd op 14 november een inval gedaan. In de woning werd inderdaad ruim 20 kilo zeer zwaar en illegaal vuurwerk aangetroffen. Dat is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Inmiddels is hij voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en in bewaring gesteld. In de loop van het onderzoek werden nog vijf jonge mannen aangehouden. Zij kwamen uit Eindhoven, Valkenswaard, Geldrop en Breda en zouden illegaal vuurwerk bij de hoofdverdachte hebben gekocht. Zij zijn inmiddels gehoord en weer op vrije voeten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd.
De politie vermoedt dat de verdachte zijn vuurwerk in het buitenland bestelde en via de post liet bezorgen. Omdat het hier illegaal en zeer zwaar vuurwerk betreft, zijn de risico's hiervan enorm. De politie wil burgers hiervoor dan ook waarschuwen en vraagt u om verdachte zaken altijd te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.