Waterschap Zuiderzeeland


herbenoemd

Dijkgraaf Waterschap Zuiderzeeland herbenoemd

Bij Koninklijk Besluit is de heer (Henk) Tiesinga voor een derde termijn herbenoemd als dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland. De beëdiging vond plaats tijdens de vergadering van de Algemene Vergadering (AV) in het Waterschapshuis te Lelystad. De heer Tiesinga werd beëdigd door de Flevolandse Commissaris van de Koningin, de heer Leen Verbeek. De herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar vanaf
1 januari 2012.

Cees Okkerse, woordvoerder van de AV, feliciteerde namens het gehele bestuur Henk Tiesinga als eerste. Okkerse:"We hebben een goede en plezierige samenwerking in het verleden gehad. We verheugen ons dan ook op de hernieuwde samenwerking en zijn blij met deze herbenoeming." Heemraad Jaap Naaktgeboren: "Het college is blij dat Henk Tiesinga nog een periode door wil gaan. Wij zijn geen vechtcollege, Tiesinga kan het altijd in goede banen leiden zodat we altijd tot overeenstemming komen. We doen het met z'n allen en we zien uit naar de samenwerking." Henk Tiesinga: "Dit is een plezierige omgeving om samen ons werk te doen. De komende periode hebben we voldoende onderwerpen om op tafel te leggen en over na te denken. Zoals het Deltaprogramma, het Bestuursakkoord Water, de Flevolandse agenda, MVO en de samenwerkingsstrategieën."

Ervaren dijkgraaf

Henk Tiesinga heeft ruime bestuurlijke ervaring en kennis van de water- en de waterschapswereld. Sinds 1993 was hij dijkgraaf van waterschap Noordoostpolder en startte in 2000 als dijkgraaf bij Waterschap Zuiderzeeland. In 2005 is hij voor een tweede termijn benoemd. Naast de functie van dijkgraaf is Henk Tiesinga voorzitter van een aantal organisaties waaronder het hoofdbestuur van Yarden en MOK en is hij lid van de Kamer voor de Binnenvisserij.

Procedure

De Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland heeft zich bij de herbenoeming laten adviseren door een vertrouwenscommissie uit de Algemene Vergadering. Vervolgens stuurde Waterschap Zuiderzeeland de aanbeveling voor de herbenoeming aan Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland. De provincie Flevoland heeft deze voordracht met een positief advies aangeboden aan de minister van Infrastructuur en Milieu. De uiteindelijke benoeming van de dijkgraaf vindt plaats door de Kroon.
Waterschap Zuiderzeeland is de waterbeheerder in Flevoland en een deel van Overijssel en Friesland. Waterschap Zuiderzeeland zorgt voor veiligheid, voldoende en schoon water in haar gebied.