Gemeente Gaasterlân-Sleat


Herindeling Boarnsterhim


Dinsdag 22 november 2011 hebben de gemeenteraden van Boarnsterhim, Heerenveen, Leeuwarden, Skarsterlân en Súdwest-Fryslân besloten over de bestuursovereenkomst opsplitsing Boarnsterhim en het herindelingsontwerp Boarnsterhim.

Voor fusiegemeente De Friese Meren is het herindelingsontwerp Boarnsterhim van belang in verband met de grenscorrectie die plaatsvindt bij het opheffen van de gemeente Boarnsterhim. Door de voorgestelde grenscorrectie (per 1 januari 2014) komt het dorp Terherne bij de nieuwe fusiegemeente.

Vanaf 23 november 2011 tot en met 18 januari 2012 liggen de stukken ter inzage bij de Centrale Klantenbalie in het gemeentehuis, Dubbelstaat 1 te Balk U kunt deze ook raadplegen op de site
www.herindelingboarnsterhim.nl. Iedereen die een zienswijze in wil dienen, kan dat in de genoemde periode doen bij het college van burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat, postbus 30, 8561 BC BALK.

Wilt u uw zienswijze kenbaar maken aan één van de andere gemeenten? Raadpleeg dan de site www.herindelingboarnsterhim.nl voor de wijze waarop dat in de andere deelnemende gemeenten mogelijk is gemaakt.

Na 18 januari 2012 zullen de betrokken colleges op basis van de ingekomen zienswijzen en de resultaten van het bestuurlijk overleg met de provincie een reactie opstellen. Hierna zal er uiterlijk april 2012 een herindelingsadvies ter vaststelling aan alle betrokken gemeenteraden worden voorgelegd.