Gemeente Loppersum

Dinand en Niek hebben een goed gesprek met de burgemeester en wethouder

Loppersum, 24 november 2011

Â

Op dinsdagmiddag 22 november werden Dinand Harkema en Niek Roggeveld (beiden acht jaar oud) hartelijk welkom geheten in het gemeentehuis door burgemeester Albert Rodenboog en wethouder Olga Hartman-Togtema. De jongens hadden namelijk, mede namens hun schoolgenoten, een brief geschreven aan de burgemeester met het verzoek of in de buurt van hun school (CBS Roemte in Loppersum) een skatepark of voetbalveldje aangelegd kon worden. De burgemeester en wethouder vonden dit zoân serieus verzoek dat ze graag een en ander persoonlijk toe wilden lichten en zo zaten ze, onder het genot van een glas drinken, met de jongens om tafel.

Verteld werd dat de gemeenteraad net drie weken geleden een plan heeft goedgekeurd om geen nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld een skatepark aan te leggen. De reden daarvoor is dat de gemeente daar te weinig geld voor heeft, en het geld dat ze heeft moet besteden aan de bestaande sport- en speelvelden in onze gemeente. Wel gaat de gemeente goed kijken naar de mogelijkheden om de huidige speelplekken iets anders in te richten. Zo kunnen er bijvoorbeeld doeltjes worden geplaatst op het grasveld aan de Delfstraat/Fivelstraat zodat kinderen er beter kunnen voetballen. De gemeente is bezig met een plan voor alle speelplekken in Loppersum. Er worden verschillende scenarioâs bedacht waar het dorp straks uit kan kiezen.

Â

De jongens werden uitgenodigd voor de presentatie van dit plan dat in het voorjaar van 2012 georganiseerd zal worden. Hier hadden ze wel oren naar, dus: wordt vervolgd!