Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep celstraffen voor dronken rijden en geweld tegen politie

24 november 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep gevangenisstraffen geëist tegen twee mannen die ervan verdacht worden op 19 september 2009 dronken en veel te hard door een woonwijk in Den Haag te hebben gereden en zich vervolgens met geweld te hebben verzet tegen de politie. Het OM heeft tegen de bestuurder een gevangenisstraf geëist van 9 maanden en 3 weken en een rijontzegging van 3 jaar. De andere man hoorde 7 maanden en 3 weken gevangenisstraf, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen.

In de visie van het OM reden de verdachten dronken en veel te hard midden op de dag door een woonwijk in Den Haag. Diverse mensen en kinderen moesten opzij springen om de auto te ontwijken. Getuigen belden de politie die vervolgens naar de woning van de bestuurder ging om hem aan te houden. Tijdens de aanhouding van de bestuurder bemoeide de andere man zich ermee en bedreigde de politieagenten met een steakmes. De man werd daarop gepepperd en toen dat niet hielp, vervolgens drie keer in zijn been geschoten. Hierop beledigde en bedreigde de bestuurder van de auto de politieagenten, verzette zich tegen zijn aanhouding en in de politieauto vernielde hij het rechterachterportier.

De rechtbank veroordeelde de bestuurder van de auto eerder tot 8 maanden cel en 3 jaar rijontzegging en de andere verdachte tot 8 maanden cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De verdachten stelden tegen deze uitspraken hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) op 8 december a.s.