Gouden J. Leonard Lang Erepenning voor Peter Janssen

Persbericht van Rai Vereniging

Het Hoofdbestuur van RAI Vereniging heeft de gouden J. Leonard Lang Erepenning toegekend aan P.J.H. (Peter) Janssen. Hij ontving deze penning vanmiddag tijdens een speciale afscheidsbijeenkomst in Amsterdam RAI.

De J. Leonard Lang Erepenning wordt binnen RAI Vereniging uitgereikt aan personen met grote verdiensten voor de vereniging en haar leden. De erepenning werd voor het eerst uitgereikt aan J.L. Lang (1939). De onderscheiding is in de afgelopen decennia in totaal 36 keer uitgereikt in brons, zilver of goud. De gouden
J. Leonard Lang erepenning wordt slechts aan zeer bijzondere personen toegekend, de laatste keer was dit op 10 november 2008 toen scheidend algemeen voorzitter Hans Vermeulen deze ontving.

De overhandiging van de erepenning vond plaats tijdens de afscheidsbijeenkomst voor de directeur van RAI Vereniging, Peter Janssen, in Amsterdam RAI. In deze bijeenkomst werd Peter Janssen door een aantal prominente gasten toegesproken en bedankt voor zijn inzet voor RAI Vereniging gedurende de afgelopen tien jaar. Onder andere Camiel Eurlings sprak lovende woorden over de manier waarop samengewerkt werd tussen RAI Vereniging en zijn toenmalige ministerie. Ook van Roelf de Boer, algemeen voorzitter van RAI Vereniging, Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, Geert Vermeer, bondsvoorzitter van de BOVAG en de opvolger van Peter, Olaf de Bruijn kwamen lovende woorden over de scheidend directeur van RAI Vereniging.

In de overwegingen van het het Hoofdbestuur van RAI Vereniging bij de toekenning van de Leonard J. Lang erepenning, wordt gesproken over 'de bijzondere verdiensten die Peter Janssen gedurende een periode van 10 jaar heeft gehad voor RAI Vereniging, de positie van de vereniging in de samenleving en voor de leden van de vereniging in het bijzonder'. Die bijzondere verdiensten spitsen zich toe op: Het imago van RAI Vereniging en de duurzame mobiliteit en de bevordering daarvan die een centrale plek heeft gekregen in het denken en handelen van het secretariaat en de activiteiten voor de leden. Deze omslag heeft geleid tot een andere, positievere perceptie bij stakeholders en een goede samenwerking met vrijwel alle milieuorganisaties. Ook zijn de lobby en effectiviteit van RAI Vereniging onder leiding van Peter Janssen duidelijk toegenomen. Als laatste punt werd de kwaliteitsverbetering en de efficiencyslag binnen het secretariaat van RAI Vereniging genoemd.

*

Links:
http://www.raivereniging.nl



Razende Robot Reporter