Politie Noord- en Oost Gelderland

Slachtoffer Twello regelmatige bezoeker Deventer binnenstad

Twello, 24-11-2011 o Uit de verrichtingen van het Team Grootschalige Opsporing van de politie Noord- en Oost-Gelderland, dat de gewelddadige dood van een 52-jarige Twellonaar onderzoekt, is gebleken dat het slachtoffer een regelmatige bezoeker van de Deventer binnenstad was. Hier zou hij ook coffeeshops bezoeken en maakte gebruik van een opvallende fiets. De politie vraagt hierover informatie.

Het slachtoffer, zo blijkt uit het onderzoek, is een regelmatige bezoeker van de Deventer binnenstad geweest. Naast bezoek aan coffeeshops zou hij vaak zijn tijd in het Deventer centrum hebben doorgebracht.

De Twellonaar verbleef in een opvanghuis voor begeleid wonen in Twello. Hier verblijven mensen met verschillende problematieken (dakloos of gedragsproblemen). Hij had een opvallende fiets die door de Postcode Loterij als prijs wordt gegeven. Het is een wit/groen/oranje fiets met een rekje voorop. De fiets is op de plaats van het misdrijf aangetroffen.

Door het opvallende postuur van het slachtoffer en zn fiets, verwacht het rechercheteam extra tips vooral uit Deventer. De politie wil graag weten met wie hij regelmatig in Deventer omging. Zij wil ook graag weten waar het slachtoffer op maandag 21 november vanaf 18.00 uur heeft verbleven. Hij kan tot kort voor het misdrijf in Deventer zijn geweest.

Om in Twello te komen, kan hij de route via de Wilhelminabrug hebben genomen, maar ook via de spoorbrug (het Zwarte Pad) naar huis zijn gereden.

Het 52-jarige blanke slachtoffer was klein van stuk (ongeveer 1.70m) en nogal gezet en kalend.

Tips zijn welkom via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.