Gemeente Roermond

Roermond eindigt als tweede in verkiezing Beste Sociale Dienst van Nederland

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente Roermond is als tweede geëindigd in de verkiezing van de Beste Sociale Dienst van Nederland. Dit is op 24 november in Scheveningen bekend gemaakt. Winnaar was de sociale dienst van de gemeente Amersfoort.

Er hebben meer dan 100 Sociale diensten deelgenomen aan deze verkiezing. Een onafhankelijk vakjury, die dit jaar voor het eerst ook bestond uit mensen buiten de sector, heeft de 5 genomineerde gemeenten beoordeeld op: klantgerichtheid, doelmatigheid, bedrijfsvoering, rechtmatigheid, duurzaamheid en innovatie. Gezien de snelheid waarmee de ontwikkelingen op sociale diensten afkomen, moest het aspect "innovatie" nader toegelicht worden in de eindpresentatie. De afdeling heeft zich op een uitstekende wijze kunnen presenteren. Uit het juryrapport: "De jury is erg positief over de wijze waarop Roermond de beleidsvelden onderwijs, economische en sociale zaken met elkaar verbindt"

Wethouder Raja Moussaoui is vereerd met de tweede plaats.Als relatief kleine sociale dienst hebben we een bijzonder mooie prestatie geleverd. Voor alle medewerkers van de afdeling sociale zaken vormt dit een mooie beloning voor alle inspanningen in de laatste jaren. We hebben tevens aangetoond is dat we op de goede manier bezig zijn. De toekomstige ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid kunnen dan ook met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Juryrapport
Een sterk punt van Roermond is de visie die de gemeente heeft op de wijze hoe zij de problemen van de gemeente aanpakt. Naar de mening van de jury is goed gekeken naar de omstandigheden en omgeving waarbinnen de gemeente zich bevindt en de oplossingsopties die daarbinnen te vinden zijn. Er is vervolgens gekozen voor een strategische focusbenadering op basis waarvan de gemeente linken legt die dwars door de verschillende beleidsterreinen gaan.

De jury is erg positief over de wijze hoe de gemeente bijvoorbeeld de beleidsvelden onderwijs, economische zaken en sociale zaken met elkaar verbindt ten behoeve van de totaalaanpak op het gebied van retail. Er is ook een duidelijke focus op werk waarbij niet alleen de werkzoekende, maar ook de werkgever gezien wordt als een belangrijke klant. Een extra positief punt daarbij zijn de goede resultaten die behaald zijn binnen een moeilijke economische omgeving.