Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Queen tribute in 013 op sterfdag Freddie Mercury

Op donderdag 24 november staat 013 de gehele avond in het teken van de legendarische rockband Queen. Het is die dag exact twintig jaar geleden dat frontman Freddie Mercury overleed. De Britse tribute band The Bohemians - favoriet van de officiële Queen-fanclub - speelt deze avond een bijzondere set samen met het ACM Gospel Choir.

Queen is zonder meer één van 's werelds populairste groepen ooit. De Britten verkopen sinds het begin van de jaren zeventig miljoenen platen, terwijl arena's afgeladen vol stromen. De creativiteit en de bevlogenheid van de heren levert talloze klassieke albums en singles op. Voorbeelden noemen is eigenlijk zinloos; 'Bohemian Rhapsody', 'We Are The Champions', 'We Will Rock You', de lijst is duizelingwekkend lang.

Het succes van het viertal - gitarist Brian May, drummer Roger Taylor, bassist John Deacon en zanger, blikvanger en ultieme frontman Freddie Mercury - beperkt zich niet tot de jaren zeventig; tot aan de dood van Mercury blijft Queen relevante en frisse pop/rockplaten afleveren waarvan de ene na de andere hit wordt getrokken. Ook ver na de dood van Mercury blijkt Queen onverminderd populair. Oerleden May en Taylor treden onder de naam Queen nog steeds op en zelfs zonder de aanwezigheid van Mercury blijft de aantrekkingskracht van de band enorm.

Op de dag waarop het exact twintig jaar geleden is dat Mercury overleed, staat Engeland's meest gewaardeerde Queen-tribute band The Bohemians op het podium. Deze groep zet een complete show neer die de gekheid van de jaren zeventig en de magie van de jaren tachtig doet herleven. The Bohemians is niet alleen een favoriet van de officiële Queen-fanclub, maar ook van gitarist Brian May, die de groep 'briljant' noemde. Verwacht dus een bijzonder optreden op lengte. Het tweede deel van de show wordt de groep bovendien bijgestaan door het ACM Gospel Choir.

Queen Tribute met The Bohemians + ACM Gospel Choir Donderdag 24 november | aanvang 19:30 | zaal open 18:30 Tickets ¤ 27,50 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal Voorverkoop is reeds gestart via www.013.nl en de bekende voorverkoopadressen

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /